Brood, korst en kruim - een fictieve romance

Willem Verhoeven

Categorie: Romans
  • (2)

€ 19,99
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Levens zijn soms op onverwachte wijze met elkaar verbonden. Je weet niet altijd hoe die verbondenheid zit. Soms is dat het gevolg van keuzes die ouderen hebben gemaakt. Die keuzes sturen wel je leven in een bepaalde richting. Daardoor kan het gebeuren dat je bepaalde keuzes gaat maken. In Brood, korst en kruim - een fictieve romance, krijg jij ook hiermee te maken. Je krijgt als het ware een soundtrack van de jaren zeventig. Het leven lijkt zo mooi en gelukkig. In deze kroniek van de tijd op de middelbare school dwingt het leven jongeren om te kiezen, ook de hoofdpersonages. Wat kiezen zij? Wat kies jij?

Uit het boek

Je hebt een gerucht gehoord dat het zeeaquarium in Bergen aan Zee door de storm van afgelopen nacht gedeeltelijk is weggeslagen. Je bent nieuwsgierig. Helaas heb je de hele dag les. Je zit nu de eerste twee lesuren bij Tekenen. Zoals altijd zit Emmy naast je bij de kachel. Tekenles hebben jullie altijd in een van de houten, tochtige bijgebouwen. Daar staan drie grote gaskachels in het lokaal aan de raamkant. Omdat je het altijd koud hebt van de brommer, kruip je zo dicht mogelijk bij de kachel tijdens de eerste lesuren. Emmy zit ook graag warm. Het stormt nog steeds.
"Ze zeggen dat een deel van het zeeaquarium is weggeslagen door de golven," zeg je op een geschikt moment.
Emmy kijkt je aan.
"Ik geloof er niets van. Zo hard heeft het toch niet gestormd."
"Nou ja, ik heb het ook maar gehoord. Ik zou het wel willen zien. ’t Lijkt me trouwens wel geinig om met deze wind langs het strand te lopen."
Dan komt de conciërge de les in met een briefje, roosterwijzigingen. Hij geeft het briefje aan Willem, de tekenleraar. In zijn karakteristieke dun-op-en-dik-neer schoonschrift neemt hij de wijzigingen voor jullie klas over op het bord. Hé, het derde en vierde uur vallen uit, geen maatschappijleer, Jean van Wolferen is afwezig. Tijdens het tussenuur en twee pauzes kun je best even heen en weer rijden naar het strand.
"Heb je zin om mee te gaan naar het strand zo direct? We hebben tijd genoeg, twee tussenuren. Ik wil dat zeeaquarium wel eens zien. Je kunt wel bij mij achterop."
Je kijkt Emmy aan. Ze lacht en knikt.

Over de auteur

Willem Verhoeven had als kind al veel fantasie. Hij is er eerder niet toe gekomen om die fantasie te verwerken in een roman. Hij is leraar Nederlands en Engels in het voortgezet onderwijs en vader van een gezin met drie inmiddels volwassen kinderen. In zijn vrije tijd schreef hij eerst vooral gedichten, maar nu heeft hij deze roman geschreven. Voor dit verhaal gaat hij terug naar zijn middelbareschooltijd. Hij probeert een nostalgisch en muzikaal beeld te schetsen van de jongeren uit de jaren zeventig. Daarvoor put hij uit zijn ervaringen en waarnemingen.

Reviews

2017-11-21 00:20:53 | Door: ingrid jansen
een stukje geschiedenis en herinnering

2017-09-06 19:06:56 | Door: Arjen | Waardering:
Wat een heerlijk boek, niet weg kunnen leggen en aan een stuk uitgelezen.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Brood, korst en kruim - een fictieve romance

Auteur:

Willem Verhoeven

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

208

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

28-07-2017

ISBN:

978-94-0223-032-1 / 9789402230321

Vaste prijs:

€ 19,99

Waardering:

  • (2)