Een reis rond de wereld in 80 verhalen

Erik & Hilde Liekens-Peeters

Category: Travel

€ 25,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Goesting om een tijdje uit een rugzak te leven? Of kan je nog een duwtje in de rug gebruiken? Dit boek is een must have voor de avontuurlijke wereldreiziger. Hilde en Erik reizen zowel te voet, met de fiets, met de auto en het openbaar vervoer als met het vliegtuig naar alle hoeken van de wereld. Dichtbij huis of ver weg. Ze maken je deelgenoot van hun ervaringen dankzij de aansprekende schrijfstijl, pakkende titels en prachtige foto’s. Het is alsof je mee op reis bent. Soms lijkt het alsof je een spannende thriller leest. Nog tips of inspiratie nodig? Ga dan mee op weg.

From the book

De derde stroomversnelling zie ik van veraf komen. Dit is er eentje om ù tegen te zeggen. Ik zet mij schrap en we peddelen dat het een lieve lust is. Wij raken de eerste wilde golven en voor ik goed en wel besef wat er gebeurt, lig ik in het water. Ik word naar beneden gezogen en paniek maakt zich van mij meester.

Hilde is verrast dat ze alleen in de boot zit en ziet mij paniekerig in het water onder en boven gaan. Ze roept mij toe dat ik met mijn voeten vooruit en opgetrokken het wildwater moet trotseren. Ik trappel en slaag met mijn armen, maar tevergeefs. Ik kom even boven en word onmiddellijk weer naar beneden gezogen. Ik kan nog net om hulp roepen.

De explosie aan kracht die ik moet aanwenden kosten mij al mijn krachten. Het is bijna alsof ik berust. Ik kan niet meer. Plotseling zie ik Hilde, mijn heldin van de dag, op vijf meter afstand. Hoe is zij terug geraakt in dit wild stromende water? Met een bovenmenselijke krachtinspanning kan ze mij haar peddel aanreiken. Het kost mij moeite, maar ik kan hem grijpen. Ze trekt mij dichter bij de boot en grijpt mijn arm. Ze roept dat ik de boot moet vasthouden, uiteindelijk zitten we nog altijd in die helse stroomversnelling en heeft ze zelf al haar kracht nodig om de boot recht te houden.

Ik roep dat ik niet meer kan en ik voel mij terug van de boot afglijden. Ze roept dat ik moet proberen mij aan de touwen achteraan de boot vast te klampen. Gemakkelijk gezegd terwijl ik deze stroom probeer leeg te drinken. Ik heb al een liter of tien van dit zeer lekkere water van de Nam Ou binnen. Ondertussen proberen onze twee gidsen ons te bereiken, maar tegen dit geweld zijn zelfs twee ervaren peddelaars niet opgewassen.

About the authors

Hilde en Erik uit Sint-Katelijne-Waver zijn getrouwd en hebben drie kinderen en twee kleinkinderen. Reizen staat vanaf dag één van hun huwelijk centraal. Hilde heeft oog voor detail, gevoel voor taal en aanleg voor fotografie; Erik is acteur, muzikant en fervent blogger. Beiden altijd op zoek naar avontuur. Een perfecte cocktail met lekkere ingrediënten voor een inspirerend reisboek.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een reis rond de wereld in 80 verhalen

Authors:

Erik & Hilde Liekens-Peeters

Category:

Travel

Number of pages:

328

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

18-11-2016

ISBN:

978-94-022-3011-6 / 9789402230116

Price:

€ 25,99

Language

Dutch