Van puin naar hoop

Ann Tuybens

Categorie: Psychologie
  • (5)

€ 19,99
Gratis verzending

Samenvatting

Veel mensen worstelen met levensvragen en gevoelens waar ze vaak geen raad mee weten. Van puin naar hoop is een handzaam zelfhulpboek vol hanteerbare adviezen en inspiratie rond herkenbare thema’s: ‘Wie ben ik?’, ‘Wat wil ik?’, persoonlijke groei, gezonde voeding, communicatie, ontspanning, opvoeding, depressie/burn-out, hoogsensitiviteit, jeugdtrauma’s, angsten en uiteraard liefde, relaties, internetdating en partnerkeuze. Wat zijn de onzichtbare patronen? Wat betekent ons ‘copingmechanisme’? Waarom trekken we een foute partner aan? Wat houdt gezondheid echt in? Hoe verwerk ik mijn verleden? Ben ik hooggevoelig? Hoe krijg ik meer energie? Werkt internetdating echt? Hoe motiveer ik mezelf? Wat wil het leven me leren? Ben ik een goede ouder? Van puin naar hoop doet in eigen boezem kijken en neemt je mee achter het gordijn naar de diepere betekenis van dingen door in te zoomen op wat werkelijk telt. De auteur verhaalt vanuit eigen zoektocht en ervaring en laat ons meekijken in haar diepste zielenroerselen en kwetsbaarheid. Vanuit een diep dal naar inzicht en levensvreugde. De kracht van dit verhelderende boek voert je mee op weg van puin naar hoop.

Uit het boek

Vraatzucht naar liefde

Het heeft zijn tijd geduurd eer ik me kon vinden in het feit dat het allemaal rond mij draait, met name mijn ‘innerlijke kind’. Het kleine Anneke dat nooit intrinsiek werd gezien en bevestigd als persoon en als individu.
Ik zat nog in de ontkenning en in een beklemmend gevoel van gemis van een afgesprongen relatie. Haast obsessief. Dit niet kunnen lossen werd een bedelen om aandacht. De ene keer op een negatieve, verwijtende manier. Een andere keer poeslief en in de beste versie van mezelf. Een soort van dwingelandij naar de ander toe, om toch maar een reactie los te weken. Een smeekbede: ‘Zie mij, zie me graag, laat me niet in de steek, want zonder jou ben ik niets.’ Achter elk verwijt schuilt effectief een verlangen en in mijn geval nog geen klein beetje.

Het gore beest heeft zelfs een naam: ‘Anuptafobie’. Angst om alleenstaand (single) te blijven.
Ik haakte mijn klauwen in die man. Hij moest me redden en me alles geven wat ik nodig had. Die claim, dat infantiele opeisen werd tevens en telkens opnieuw mijn doodvonnis wat betreft partnerrelaties.
Wat een zelfkwelling en een anderenkwelling. Jezelf nog meer in de steek laten, ontkennen, minimaliseren, vernederen en denigreren. Allerhande manieren van blinde zelfverloochening. Uitermate pijnlijk voor kleine Ann. En vaak zonder al te veel besef.

Over de auteur

Ann Tuybens (°1972), alleenstaande mama van twee, schoolde zich om tot gezondheidstherapeute en coach na tal van jaren in het bedrijfsleven gestaan te hebben. Van puin naar hoop is niet alleen op haar lijf maar ook op ieders lijf geschreven. Het belicht het ontdekken van zichzelf, jeugdtrauma’s en angsten, het moederschap, de liefde, gezonde voeding, hoogsensitiviteit en uiteindelijk haar zielsbestemming: schrijven. Het uitdragen van kennis en levensinzichten met overtuiging vanuit eigen ervaring is een passie. Haar praktijkervaring leert dat er zich veel emotioneel leed afspeelt, al dan niet latent, zowel bij jongeren als volwassenen. Dit eerste boek poogt handvaten aan te reiken op de weg van puin naar een hoopvolle toekomst. Ann leest tevens audioboeken in.

Reviews

2017-02-22 17:58:11 | Door: ML | Waardering:
Een noodzakelijk boek, prachtig ge(be)schreven!

2017-01-04 15:18:32 | Door: Cl. D.S.
Verrassend, bijgeleerd, bijgeweten, verbaasd over de raakvlakken... Thx, het was goed!

2017-01-04 15:19:38 | Door: K. D.W.
Schitterend, schitterend boek. Zeer herkenbaar.

2017-01-04 15:22:30 | Door: A. D.K. | Waardering:
Gretig het boek gelezen. En ik stond versteld! Om die gedachten, gevoelens en anekdotes zo te verwoorden, chapeau. Ik herken in het boek weerspiegelingen van mezelf waar ik tot op vandaag nog niet had bij stil gestaan. En het doet deugd af en toe ns bij de dingen stil te kunnen staan. Voor een eerste boek is het er alleszins boenk op. Go on writing!

2017-01-04 15:28:01 | Door: S. S. | Waardering:
De voorbije weken heb ik het boek uitgelezen, in stukjes en beetjes, omdat het met de kids natuurlijk niet lukt om dat in één keer te doen, maar ook om het telkens eens wat te laten bezinken. Het is schitterend, echt waar. Laat ons zeggen dat ik in heel veel dingen in 'herkenning' was, zoveel dingen die hetzelfde aanvoelen waarvan ik me nooit echt realiseerde waarom ik het zo aanvoelde of van waar het komt. Het is prachtig geschreven, ik sta versteld van zoveel taalvariatie, zinspelingen en beeldspraak. De komende weken ga ik het nog eens opnieuw lezen om het nog meer te bevatten want er zit zoveel in. Echt super goed gedaan. Een boek om oprecht trots op te zijn.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Van puin naar hoop

Auteur:

Ann Tuybens

Categorie:

Psychologie

Aantal pagina's:

210

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

11-11-2016

ISBN:

978-94-0223-091-8 / 9789402230918

Vaste prijs:

€ 19,99

Waardering:

  • (5)