Cover voorkant
Training omgaan met agressie - een duurzaam alternatief
Training omgaan met agressie - een duurzaam alternatief

Training omgaan met agressie - een duurzaam alternatief

Peter Weijmer

Category: Management

€ 20,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Of je nu trainer bent, eigenaar van een bedrijf, inkoper of je bent gewoon nieuwsgierig naar trainingen omgaan met agressie, dan is dit boek misschien wel een eyeopener. Het biedt een kijk op de trainingen en geeft een prachtig alternatief. De schrijver weet op eenvoudige wijze de wisselwerking tussen de deelnemer, trainer en de theorie te benoemen en daarmee een blik te wagen buiten de randen van de bekende box. Hij werkt met vele voorbeelden naar een duurzame oplossing voor organisaties die regelmatig rondom agressie moeten trainen. Deëscaleren is te leren, maar alleen in evenwicht. Veel leesplezier.

From the book

De hele maatschappij staat bol van alles wat met het thema agressie te maken heeft. Je kunt de krant niet openslaan, de televisie niet aanzetten of je wordt op de meest uiteenlopende en gruwelijke manieren geconfronteerd met deze kant van de maatschappij. Zo vaak het nieuws wordt beheerst door agressie, zo groot is de roep om dit vooral niet meer te willen. Men wil van agressie af, veroordeelt dit en wil het kunnen controleren, wat ik ook wel begrijp. Ik denk echter dat het paradoxaal is. Hoe meer ik van bepaald gedrag af wil of controleer, hoe sterker het zich blijft aandienen. Bovendien… is afwijzing niet ook een vorm van agressie? Agressie met agressie bestrijden… zou dat werken…? Daar kun je op z’n minst je twijfels bij hebben. Maar wat dan wel?

Ik probeer u mee te nemen in een andere denkwijze, rondom de training "omgaan met agressie", die naar mijn idee meer effect zal sorteren. Allereerst zal ik u meenemen in het concept agressie en een denkfout bij geweld. Daarna zal ik stilstaan bij een aantal redenen waarom ik meen dat de huidige manier van trainen minder effectief is. Ik neem u mee in gedachtes over hoe mensen leren en zal een voorstel doen voor een alternatief naast de traditionele vormen van training.

Ik schrijf vanuit mijn ervaring gekoppeld aan theorieën uit de psychologie en Gestaltbenadering en hoop daarmee inzichten te bieden op basis waarvan u beter in staat bent te besluiten hoe u met het thema agressie in uw organisatie of training wilt omgaan. Ik ben overtuigd van de effectiviteit van mijn methodiek en de mogelijke kostenbesparing voor uw organisatie. Ik wens u veel leesplezier.

About the author

Peter Weijmer (51) is een psycholoog met een achtergrond als politieman. In zijn huidige werk als trainer, coach, therapeut en docent vereenvoudigt hij ogenschijnlijk lastige concepten in begrijpelijke dagelijkse praktijkvoorbeelden. Hij heeft een heldere blik en zoekt de weg van gelijkwaardigheid in alles wat hij doet. Hij geniet van het leven en van gedachten aan het papier toevertrouwen. Daar begon ooit de stille wens om een boek te schrijven. En zo geschiedde.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Training omgaan met agressie - een duurzaam alternatief

Author:

Peter Weijmer

Category:

Management

Number of pages:

150

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

24-02-2017

ISBN:

978-94-022-3361-2 / 9789402233612

Price:

€ 20,50

Language

Dutch