Boemerang Blackmail

Hans van Dalen

Categorie: Thrillers

€ 17,99
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Een succesvolle advocaat en zijn knappe vrouw besluiten om meer spanning in het leven op te zoeken. Met de hulp van een mooie escortgirl volgt een geraffineerd spel van toenadering en verleiding, waarmee een eerste slachtoffer in de val wordt gelokt. Dit eerste succesvolle project doet hen al snel naar een volgend verlangen.
Maar al vanaf het begin loopt het dit keer helemaal anders dan ze hadden verwacht. Steeds meer dreigen ze te verstikken in het eigen web van leugens. Door de plotselinge moord op hun nieuwe slachtoffer raakt ook de politie bij de zaak betrokken. Dit maakt alles nog gecompliceerder. Is het toeval dat hun slachtoffer wordt vermoord of is er iemand van hun activiteiten op de hoogte?
De recherche start een grondig onderzoek en stuit op een aantal eigenaardigheden. Lange tijd blijft men echter in het duister tasten, maar door de minutieuze aanpak en de ervaring van hoofdinspecteur Hendrikx en zijn adjudant Schippers komen er steeds meer aanknopingspunten in deze raadselachtige zaak. Wanneer de rechercheurs echter hun laatste troef uitspelen, volgt er direct een tweede moord. Is de identiteit van de mysterieuze moordenaar nu niet meer te achterhalen? En komen nu ook de activiteiten van de advocaat en zijn vrouw niet meer aan het licht?
Boemerang Blackmail is een spannend misdaadverhaal doorspekt met de nodige humor, waarin de lezer tot aan de ontknoping toe diverse malen op het verkeerde been wordt gezet.

Uit het boek

Dirk-Jan Hagelaars voelde een zweetdruppel langs zijn slaap naar beneden lopen. Met zijn rechterhand draaide hij de blower op het dashboard in de richting van zijn gezicht. Het overhemd dat hij aan had, plakte aan zijn lichaam.
Voor de zoveelste keer keek hij in zijn achteruitkijkspiegel.
Een paar minuten lang had hij gedacht dat een witte bestelbus hem volgde maar dat busje was zojuist afgeslagen.
‘Sla bij de volgende afslag rechtsaf’, zei plotseling een stem uit de speaker in zijn auto. ‘Rij door tot de T-splitsing en draai daar linksaf.’
Hagelaars sorteerde rechts voor bij het stoplicht dat op rood stond. Toen het licht op groen sprong draaide hij de aangeduide richting in. De weg liep de stad uit en na ongeveer een kilometer of drie kwam hij bij de T-splitsing. Daar draaide hij linksaf.
De stem zei weer: ‘Zo meteen zie je een bord staan met restaurant "De groene specht". Sla de weg naar het restaurant in. Zodra je het bord voorbij bent, stop je en wacht je precies tien minuten. Rij daarna door en voorbij het restaurant stop je bij het eerste bospad aan de rechterkant. Loop het bospad op en sla bij het eerste paadje aan de linkerkant af. Na vijf stappen leg je het pakketje aan de linkerkant van het pad. Ga daarna direct terug naar je auto, kijk niet meer om en rij direct terug naar huis. Wanneer alles in orde is ontvang je de spullen.’
Hagelaars wilde nog wat vragen, maar de verbinding was al verbroken.

Over de auteur

Een toevallig voorval wekte in 2015 de nieuwsgierigheid van Hans van Dalen naar de manier hoe een idee zich kan ontwikkelen tot een verhaal en uiteindelijk in boekvorm kan verschijnen. In korte tijd werkte hij daarom dat idee uit en debuteerde hij met de misdaadroman De Fatale Lach. Door de vele positieve reacties daarop kon een vervolg niet uitblijven. Boemerang Blackmail is daarom nu zijn tweede misdaadroman.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Boemerang Blackmail

Auteur:

Hans van Dalen

Categorie:

Thrillers

Aantal pagina's:

188

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

25-11-2016

ISBN:

978-94-0223-137-3 / 9789402231373

Vaste prijs:

€ 17,99