Uitzien naar Gerechtigheid

Hans Lucassen

Category: Religion
  • (1)

€ 22,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Gerechtigheid is een woord met bijzondere inhoud. Wat betekent gerechtigheid en hoe kan dit in praktijk worden gebracht? Verschillende bekende mensen hebben hun betrokkenheid laten zien door zich voortdurend in te zetten voor veranderingen en juiste verhoudingen in ernstig verdeelde situaties. Gemakkelijk is de weg van gerechtigheid of het streven naar evenwicht niet. Maar het is de moeite waard om ook in je eigen omgeving uitzicht te krijgen op een betere manier van samenleven. Wat houdt het kiezen voor gerechtigheid in? Op deze en andere vragen gaat dit boek in. Het is een zoektocht geworden met inspirerende reisgenoten.


Dit boek is verschenen onder het samenwerkingsimprint bc∙bs 
van Boekencentrum Uitgevers en uitgeverij Boekscout.From the book

Gerechtigheid. Misschien is er wel meer dan ooit behoefte aan gerechtigheid in een tijd die geteisterd wordt door terroristische aanslagen, onrecht op grote schaal en het kwaad dat steeds meer de kop opsteekt. Het leven wordt in de hele wereld door allerlei verschillende oorzaken bedreigd. De waardigheid van mensen wordt door afschuwwekkende schendingen aangetast. Het voortbestaan van onze planeet is in het geding. Meer dan genoeg redenen om op onderzoek uit te gaan en na te denken hoe wij kunnen meewerken aan de opbouw van een rechtvaardige samenleving met eerbied voor de aarde en wie daarop leven.
Gerechtigheid. Wat roept dit woord in eerste instantie bij je op? Spreekt het je verstand of je gevoel aan? Misschien worden beide gebieden aangesproken. Of is gerechtigheid meer iets dat je wilt doen? Denken, voelen en willen. Het zijn drie menselijke kwaliteiten. Reikt het woord verder dan het menselijk vermogen? In welke ruimte past het woord gerechtigheid? Waar komt gerechtigheid vandaan en waar leidt gerechtigheid naartoe? Allemaal vragen en gedachten die opkomen bij dit belangrijke woord. Je kunt er stil van worden. Het kan je in beweging zetten. Het is maar hoe je aangesproken wordt en wat je ermee wilt. Je kunt er moeilijk omheen omdat het ook met je geweten te maken heeft, tenzij je daar weinig of geen last van hebt. Maar het geweten heb je niet in de hand. Vroeg of laat gaat er toch iets knagen. Wat is dat toch wat je blijft achtervolgen? Welke betekenis en werking zit daarachter?

About the author

De woorden 'recht', 'rechtvaardigheid' en later 'gerechtigheid' hebben in het leven van Hans Lucassen aandacht getrokken. De keuze voor de rechtenstudie lag in het verlengde van deze belangstelling. Tijdens zijn beroepsbeoefening als advocaat kwam hij in aanraking met de grenzen van wetgeving en rechtspraak. Na de overdracht van zijn rechtspraktijk ontdekte hij nieuwe betekenissen van gerechtigheid. Nieuwsgierig is hij op onderzoek uitgegaan. Het is een weg geworden met inspirerende reisgenoten en uitzicht op gerechtigheid.

Reviews

2016-11-30 10:26:38 | By: J.B.Hofmeijer | Rating:
Heel interessant en heel leesbaar geschreven.
Verzending was heel goed verzorgd.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Uitzien naar Gerechtigheid

Author:

Hans Lucassen

Category:

Religion

Number of pages:

268

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

18-11-2016

ISBN:

978-94-022-3113-7 / 9789402231137

Price:

€ 22,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)