Cover voorkant
Grietje met de lange arm
Grietje met de lange arm

Grietje met de lange arm

Hans van der Mispel

Category: Young Adult
  • (7)

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In het dorpje Cothen is er begin jaren ‘60 sprake van angst. In het riviertje De Kromme Rijn huist Grietje met de lange arm. Dieren aan de rivierkant verdwijnen onder water. Winters schaatspret eindigt met grote gevolgen. Een paar mannen gaan in de nachtelijke uren met een boot jagen op Grietje met fatale afloop. Niet iedereen in Cothen is het eens met de jacht op Grietje. Voordat de jacht kan worden geopend, zijn er diverse incidenten voorgevallen. De georganiseerde jacht heeft een onverwachts einde tot gevolg. Grietje met de lange arm is een spannend verhaal om te lezen bij het kampvuur of stiekem onder de dekens.

From the book

Het werd al later en het begon te schemeren. Ook wakkerde de wind aan en het werd kouder. Kees en Co gingen naar huis en ook Bertha wilde stoppen om naar huis te gaan. Ze had moeder beloofd op tijd thuis te zijn om te helpen met tafeldekken voor het avondeten.
Het was nu niet zo druk meer op het ijs, bijna iedereen was naar zijn warme huis teruggekeerd. Mansje wilde graag nog doorgaan, maar Bertha zei: "Het is mooi geweest, we gaan ook de kachel opzoeken."
Mansje had echter nog geen zin en zei: "Ga maar vast, ik kom zo wel. Nog even een baantje schaatsen."
De doorlopers werden ondergebonden, de riemen aangetrokken, klaar voor de laatste ronde, terwijl Bertha naar huis liep om moeder te helpen.
Mansje schaatste nog een baantje op de sneeuwvrij gemaakte ijsbaan. Hij vond van zichzelf dat hij goed en hard kon schaatsen en dat hij dus ook wel alleen de rit onder de brug door kon schaatsen. Vanaf een flinke afstand startte hij om met een vaart over het krakende ijs onder de brug door te gaan. Hij had niet in de gaten dat er vanuit het water aan de zijkant onder de brug twee donkere, dreigende ogen hem nauwlettend in de gaten hielden. Onder de brug door gekomen keerde Mansje met een grote bocht om de terugtocht aan te vatten.
Weer vaart maken, weer het krakende ijs onder zijn schaatsen. Plotseling, terwijl hij in het midden onder de brug was, kwam er een lange, zwarte arm. Een lange, zwarte arm die vanaf de open zijkant over het ijs naar Mansje graaide en hem vastgreep bij zijn been en over het ijs naar de zijkant sleurde. Richting het koude water …

About the author

Hans van der Mispel (1958) heeft van jongs af aan de wens gehad om een kinderboek te schrijven. Het kwam er door de jaren nooit van, maar opeens was de tijd rijp. Het idee wat al jaren in zijn hoofd zat, stond in korte tijd op papier: het verhaal van Grietje met de lange arm. De waarschuwing van zijn moeder om als kind uit de buurt van De Kromme Rijn te blijven heeft hierbij zeker geholpen.

Reviews

2021-10-18 15:48:26 | By: Broekmeulen | Rating:
Wat een mooi boek! Een spannend verhaal. Leuk om voor te lezen in mijn klas!

2017-03-16 16:12:27 | By: Judith | Rating:
Een heel spannend boek van het begin tot het eind. het is een kinderboek maar ik heb het als volwassene met veel plezier gelezen. Er leuk om tekeningen te zien die veel herkenning uit het verleden oproepen.

2017-02-28 18:58:44 | By: Lia | Rating:
Een makkelijk te lezen boek. Leuk te leze dat de schrijver bepaalde personages heeft gebruikt die heel herkenbaar zijn.
Ook mooie illustraties!

2017-02-26 20:43:46 | By: Daniek | Rating:
Een spannend boek om voor te lezen. Leuk dat er werkelijk getekende plaatjes tussen zitten. Leuk om aan de kinderen te laten zien. Absoluut de moeite waard!

2017-02-26 21:04:18 | By: Daniek | Rating:
Zeker een spannend voorleesboek! Beeldend geschreven, waardoor het een meeslepend verhaal is, ook voor (groot)ouders. Leuk dat de tekeningen werkelijk met de hand gemaakt zijn!

2017-02-21 21:25:23 | By: Maartje | Rating:
Dit is een ontzettend spannend en leuk boek om te lezen, maar ook om voor te lezen! De auteur heeft een fijne schrijfstijl waardoor het verhaal makkelijk wegleest. Gaanderweg het verhaal wil je steeds weten wat er verder gaat gebeuren, waardoor je het boek maar moeilijk weg kan leggen! Daarnaast dragen de mooie kleurenplaten extra bij aan de beleving van het verhaal en zorgen ze ervoor dat je alles echt voor je ziet. Kortom: een echte aanrader!

2017-02-21 21:39:49 | By: Marjolein | Rating:
Een leuk en spannend boek waarvan je door wil lezen tot je weet hoe het aflooptWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Grietje met de lange arm

Author:

Hans van der Mispel

Category:

Young Adult

Number of pages:

162

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

10-02-2017

ISBN:

978-94-022-3331-5 / 9789402233315

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (7)