Apenrotsmanagement

Arie Stuij

Category: Management

€ 15,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Tegenwoordig worden wij overladen met managementboeken. Maar hoe het soms echt gaat in de praktijk, dient ook eens zichtbaar te worden gemaakt. Arie Stuij laat in dit boek zien dat gedrag van managers soms om te huilen is. Arie Stuij legt, zoals hij het noemt, het ‘apengedrag’ van managers bloot. Goede managers, maar ook vreselijke brokkenpiloten in gedrag en visie. Velen zullen dit in hun eigen werkomgeving herkennen. Stuijs boodschap is: ‘het wordt tijd dat we op de werkvloer anders met elkaar omgaan. We kicken alleen maar op imponeren en belangrijk overkomen. Maar waar het daadwerkelijk om moet gaan is geschiktheid, menselijkheid en collegialiteit. Deze kernzaken zijn helaas aan het verdwijnen...’

From the book

11. Flip als onzekere kleuter. Zoveel als Flip mij ‘lomp’ voor lul zette, zoveel moest ik hem ook weer zelfvertrouwen geven. Dat ging soms heel ver. Hij was dan net een kind. Dan kon Flip compleet in je binnenzak. Wat was die man onzeker en wat was de buitenkant toch belangrijk. Kwam er een commissaris of adviseur, of een vergelijkbaar type van niveau op een vergadering, dan moest ik daarna bij hem komen. Dan begon het. Een aantal voorbeelden: "Arie, wat denk je, hoe zou ik over gekomen zijn, denk je dat hij me wel ziet zitten, heb ik stijl denk je in zijn ogen, kwam ik hard over, was ik sterker dan Cor? Was de manier goed? Speel jij eens even de commissaris Arie, wie was sterker, Cor of ik? Was mijn kleding beter? Moest ik mijn colbert niet dicht doen? Was mijn directiekamer niet te klein? Moest ik wel of geen alcohol schenken?" Etc. Ik zei dan dat hij soms een echte hufter was in gedrag. Dan dacht je, hij pikt het op, maar dan droop hij weer af. Je al aankijkend of hij water zag branden. Het hielp niet. Hij belde ook voor elk dingetje zijn vrouw op, verschrikkelijk. Tot in detail kwam alles bij zijn vrouw. Tot en met de keuzes in koffiekopjes. Maar de manier waarop hij alles met zijn vrouw besprak, deed haar werkelijk denken dat het een topmanager was. Alles draait daar uitsluitend om mijn man, moet ze hebben gedacht.

About the author

"Jarenlang was ik hoofd personeelszaken in (middel)grote ondernemingen. Ook was ik Cao-onderhandelaar en commissielid ten behoeve van meerdere cao’s in de industriële markt. Met name het sociale aspect had mijn voorkeur. Het tussen de mensen staan en voelen wat er leeft, de katalysator spelen tussen directies en jongens van de werkvloer en niet altijd meepraten met directies, maar ook objectief commentaar op ze kunnen geven. Het geeft mij voldoening om mensen te helpen en voor ze opkomen."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Apenrotsmanagement

Author:

Arie Stuij

Category:

Management

Number of pages:

112

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

17-04-2009

ISBN:

978-90-883-4435-0 / 9789088344350

Price:

€ 15,45

Language

Dutch