Nepal - Bijzondere belevenissen van een vrijwilliger

Piet van der Linden

Categorie: Reizen
  • (1)

€ 25,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

De schrijver neemt u mee naar Nepal, het dak van de wereld. In dit boek beschrijft hij in een aantal hoofdstukken en episodes diverse aspecten van het land. Hij vertelt over de natuur, de cultuur, over de contacten met de bevolking en over heel veel  positieve en sommige negatieve ervaringen. Aan de orde komen de hectiek van het leven in de stad Kathmandu en de duidelijk daarvan verschillende levenswijze in de rust en stilte daar buiten op het platteland. Verplaats u met de schrijver in een totaal andere, buitengewoon interessante wereld!

Uit het boek

Gelukkig is de bus niet helemaal vol. Op het dak hoor je af en toe de geiten trappelen, vooral bij bochten. Het is sowieso niet te begrijpen, dat die beesten niet gelanceerd worden. Nu blijkt wel, dat vier poten steviger staan dan twee benen! Je snapt niet waarom die stomme dieren niet gaan liggen. Dat lijkt me toch een stukje veiliger.
Steeds als de bus stopt, klimt de eigenaar even half uit het raam om een blik op zijn levende have op het dak te werpen. De ramen staan hier sowieso altijd allemaal open, anders zou je in de propvolle bussen geen lucht krijgen.
In Dolalghat, een dorp aan de samenloop van twee rivieren, de Sunkosi en de Indrawati maakt de bus een wat langere stop. Hier komt onze weg samen met de hoofdweg van Tibet naar Kathmandu en je kunt er dus overstappen op bussen naar andere richtingen.
Nu komen er nog vier geiten binnen, die zover mogelijk achterin het gangpad worden gedreven. Ondertussen ben ik midden in de bus gaan zitten en neem in verband met de beenruimte twee plaatsen in beslag. Gelukkig hebben de melkbussen en meelzakken met hun eigenaren in Sangachok al de bus verlaten. Dat schiep al aardig wat ruimte. Vermoedelijk is het nu boven op de bus wel vol met geiten en bagage. De beesten in de bus geven echter geen overlast, het blijken ervaren busreizigers of ze hebben de wacht aangezegd gekregen!
Ik vraag me ondertussen wel af wat er gebeurt als straks de geitenkeutels door de bus gaan rollen.

Over de auteur

Piet van der Linden (1942) is getrouwd met Marianne. Hij heeft twee kinderen en vier kleindochters. Hij woont in het Brabantse Rijsbergen. Hij is werkzaam geweest in het onderwijs, eerst in het basisonderwijs, daarna nog 31 jaar in het speciaal onderwijs. Zijn hobby’s zijn tekenen, wandelen en reizen. Na zijn pensionering in 2004 is hij viermaal als vrijwilliger voor enkele maanden werkzaam geweest in Nepal, hetgeen resulteerde in dit boek.

Reviews

2017-02-05 11:42:59 | Door: C. Verhoeven | Waardering:
Een aanrader voor iedereen. Mijn dochter woont al 5 jaar in Nepal en ik ben haar 1 keer op gaan zoeken. Terwijl ik het boek lees, zie ik mezelf weer rondlopen in Nepal. Het is geweldig leuk geschreven met heel veel gevoel voor Nepal en zijn bevolking. Ook met humor en begrip voor de moeilijke omstandigheden waarin de mensen daar wonen, vergeleken met onze welvaart in Europa. Heel herkenbaar van alle verhalen van mijn dochter en mijn eigen ervaring daar. Verder is het fantastisch dat je een goed doel steunt in Nepal met het kopen van dit boek. Het is een echte aanrader!!!!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Nepal - Bijzondere belevenissen van een vrijwilliger

Auteur:

Piet van der Linden

Categorie:

Reizen

Aantal pagina's:

414

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

02-12-2016

ISBN:

978-94-0223-160-1 / 9789402231601

Vaste prijs:

€ 25,49

Waardering:

  • (1)