Cover voorkant
Dolly de Dolfijn
Dolly de Dolfijn

Dolly de Dolfijn

Laura van der Moot

Category: Picture books
  • (4)

€ 16,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wil je alles weten over dolfijnen? Wil je voorgelezen worden, zelf lezen, alleen plaatjes kijken of een mini-spreekbeurt houden? Dat kan allemaal met dit prentenboek. Het is geschikt voor peuters, kleuters en kinderen uit groep 3. Je kunt niet altijd naar de dolfijnen toe, maar met dit boek komen de dolfijnen naar jou toe en merk je dat je vanzelf rustiger of blijer wordt. Op een eenvoudige manier komen ook thema’s als vriendschap en vrijheid naar voren. Je leert dat water niet alleen blauw is, maar op allerlei manieren vormgegeven kan worden.

From the book

Laura van der Moot en "Het vergeten kind" werken DOL-FIJN samen.


Maar mijn vriendjes en ik zijn pas echt gelukkig,
wanneer we vrij rond mogen zwemmen in de grote zee.

 
Een dolfijn heeft altijd een glimlach op zijn gezicht, zelfs als het dier pijn heeft of verdriet ervaart. Ik weet dat kwetsbare kinderen dit ook vaak doen. Helaas verblijven er in Nederland jaarlijks ongeveer 38.000 kinderen in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgroeien op een plek met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. Deze kwetsbare groep kinderen verdienen onze aandacht. Zij verdienen het om ‘gezien’ te worden en te ervaren dat hun mening telt. Zij verdienen een toekomst waarbij een lach geen uitzondering meer is, maar een recht. Gewoon, zoals het hoort te zijn.
Dolfijnen in gevangenschap worden ernstig belemmerd in hun natuurlijke gedrag, wat depressie en/of agressie kan veroorzaken.
Mens en dier verschillen, dus eigenlijk niet veel van elkaar.
Met de inhoud van mijn boek hoop ik ook een helende bijdrage te leveren aan kinderen. Je kunt niet altijd naar de dolfijnen toe, maar met dit boek komen de dolfijnen naar jou toe en merk je dat je vanzelf rustiger of blijer wordt.
Ik vind dat "het vergeten kind" dezelfde kansen verdient als een kind dat thuis opgroeit en daarom wil ik de opbrengsten van mijn boek gebruiken om het welzijn van deze kinderen te verbeteren, door jaarlijks mijn royalty’s te doneren aan de organisatie "Het vergeten kind"
Mijn droom is dat uiteindelijk ieder mens en dier een veilige, fijne plek heeft waar het kan opgroeien.
Draagt u ook uw steentje bij? Koop dan dit boek voor uw kind, geef het cadeau tijdens een verjaardag, kraamvisite of leuk voor in de schoen of voor onder de kerstboom.

About the author

Laura van der Moot is 25 jaar werkzaam geweest in het onderwijs en heeft met veel plezier menig prentenboek voorgelezen aan kleuters en aan groep 3 en 4. Tijdens haar opleiding voor kleuterleidster heeft ze een prentenboek mogen maken met als titel Dolly de Dolfijn. Veel kinderen hebben destijds in haar klas al kennisgemaakt met Dolly. Nu zij niet meer voor de klas staat, hoopt ze met haar boek nog meer kinderen blij te maken.

Reviews

2016-12-06 11:47:01 | By: Carlijn | Rating:
Erg mooi verhaal, leuke tekeningen en leerzaam voor de kinderen. Een bijzonder kadootje!

2016-12-02 07:44:45 | By: Annemarie van der Lugt | Rating:
Mooi leuk instructief prentenboek ?Ik sta voor een groep 3/4, heb het boekje gepresenteerd in de klas . De kinderen zijn dol enthousiast . ?

2016-11-29 09:14:02 | By: Lizzie Raaijmakers | Rating:
Leuk boekje met mooie plaatjes.

2016-11-29 22:54:52 | By: Anouk | Rating:
Mooi boekje. Precies zoals het beschreven was. Boekje voor het jonge kind die iets wil weten over dolfijnen. De plaatjes zijn erg mooi..... Goede koop en het was netjes verstuurd.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Dolly de Dolfijn

Author:

Laura van der Moot

Category:

Picture books

Number of pages:

30

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 23 x 16 cm

Release date:

18-11-2016

ISBN:

978-94-022-3119-9 / 9789402231199

Price:

€ 16,99

Language

Dutch

Rating:

  • (4)