Een spannende Kerstnacht

Jan C. Blaak

Category: Youth books
  • (2)

€ 17,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit verhaal gaat over de tweeling Bram en Jan en hun zus Esther, die na de nachtmis in de kerk een spannend avontuur met de Kerstman beleven. Door de magie van de Kerstman in het verhaal te verweven, wordt de fantasie van de kleine lezers geprikkeld. Dit wordt verstrekt door de gedetailleerde schrijfstijl die wordt gehanteerd. Hiermee kunnen de kinderen het verhaal goed visualiseren. Dit wordt nog versterkt door de vele illustraties, waardoor het een spannend (voor)lees- en kijkboek is geworden.
Na het lezen van dit boek zullen er veel kinderen op Kerstavond naar de lucht kijken om een glimp van de Kerstman op te vangen.

From the book

Mama en oma brachten de kinderen naar bed. Maar die konden niet slapen natuurlijk. Wat een spannende avond was dit. Zo maar de Kerstman in huis, zo dichtbij. Even later hoorden ze papa en opa weer thuis komen en hoorden ze zeggen dat ze de slee gerepareerd hadden. Zachtjes slopen ze op hun tenen naar het raam. Ze hoopten de Kerstman nog voorbij te zien vliegen.
Opeens was hij daar, vlak voor het raam. Rudolf met de slee en daarin de Kerstman. De Kerstman hield zijn vinger voor zijn mond, als teken dat ze heel stil moesten zijn. Ze deden zachtjes het raam open en de Kerstman fluisterde: "Ik heb nog zoveel te doen. Zouden jullie mij willen helpen om vannacht al die pakjes nog bij al die kindertjes te brengen? Alleen lukt mij dat nooit." Ze keken elkaar aan en zonder iets te zeggen wisten ze alle drie dat ze de Kerstman niet in de steek konden laten. Ze kleedden zich snel aan. Dat moest wel zachtjes gebeuren, want papa, mama, opa en oma mochten niets horen. Ook Rudolf begreep het. Toen ze ingestapt waren gleed hij zachtjes bij het raam weg. Maar toen hij wat verder was zei de Kerstman: "En nu naar huis Rudolf, snel, we hebben nog veel te doen. En met deze drie helpers gaat het ons lukken."

About the author

Jan C. Blaak (1952), auteur, woont in Bleskensgraaf. Hij geniet van blije en vrolijke kinderen. Een kind moet zo lang mogelijk kind mogen zijn. Hij heeft daarom ook dit verhaal geschreven. Zijn grootste hobby is het houden van Afrikaanse en Australische prachtvinken. Hij is vrijwilliger bij stichting Lach voor een Dag.

Lémone van der Drift-Winkels (1973), illustrator, woont in De Lier en is moeder van drie kinderen. Ze is een echte creatieve duizendpoot. Naast het tekenen van de illustraties maakt ze onder andere fancy kleding voor verschillende events. Ook tuiniert ze graag.

Reviews

2016-11-16 09:57:15 | By: Kees Osseweijer | Rating:
Een verrassend kinderboek van Jan! Ik heb het aan mijn kleindochter voorgelezen en die was echt geboeid, En dat zegt wat in haar geval... De illustraties spraken haar ook erg aan. Aangezien kinderen de doelgroep zijn, is hun reactie dus bepalend voor de kwaliteit van deze eerste uitgave van Jan Blaak. Erg positief dus!

2016-11-14 16:49:16 | By: Edwine van Graafeiland
Een geweldig boek er zit een goed verhaallijn in en mooie illustraties.Zeer tevreden en kan niet wachten om het voor te lezen aan mijn kleindochterWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een spannende Kerstnacht

Author:

Jan C. Blaak

Category:

Youth books

Number of pages:

68

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 20 x 20 cm

Release date:

04-11-2016

ISBN:

978-94-0223-075-8 / 9789402230758

Price:

€ 17,49

Language

Dutch

Rating:

  • (2)