Ik draag je bij me, tot ik je weer zie!

Janine Boes

Category: Bereavement
  • (3)

€ 18,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In de stille nachten schreef Janine onwetend het boek ‘Ik draag je bij me tot ik je weer zie!’. Het is een glashelder verhaal. Ze poogde haar gevoelens, die keiharde werkelijkheid, zo authentiek mogelijk weer te geven in geschreven woorden. Op papier, want dat blijft. 
Ze schrijft hoe zij van dichtbij de dood van haar vader heeft moeten ervaren; een zoektocht naar hulp, een vermoeid lichaam dat verlangt naar rust; acceptatie rondom het feit haar vader nooit meer te kunnen zien. Ze voelt zich onbegrepen in haar periode met rouwverwerking, wat niemand in haar ogen überhaupt zou kunnen voelen laat staan begrijpen.

From the book

Ik stort compleet in. Het is teveel geweest. Het afgelopen jaar had zo weinig rustmomenten en daar betaal ik nu de hoofdprijs voor. Ik ben moe! Ik voel veel en weet niet altijd waar dat vandaan komt, ik heb geen behoefte aan praten. Ik kan dat niet.
Ik sta langzaam op, probeer de natte aarde van mijn sportbroek te vegen. Oh gadverdamme, ik zie braaksel aan de zijkant van mijn broek zitten... Bah, ik veeg het maar weg met mijn hand, kan nu ook even geen andere oplossing bedenken! Ik veeg mijn tranen aan het shirt wat ik draag en ga lopend richting een diffuus licht aan het eind van het bos op weg naar huis. Nu is een hete lange douche wel heel erg welkom, wat voel ik me vies en leeg. Nou ja, ik ben ook mega vies! Thuis douche ik me lang, trek kleren aan. Dat zijn overlijden zo’n schok teweeg heeft gebracht voor mij, besef ik me steeds meer. Wat het met me doet. Ik denk niet helder. Met de doos met rouwpost zit ik op de bank en ik huil. Ik spoel het bandje van wat daarstraks is gebeurd in het bos af in mijn hoofd.
Ik deel mijn vreselijke gedachte in een impuls met mijn lieve vriendin. Ik bericht haar en onverwachts, binnen een half uur, staat ze bij me op de stoep! De deurbel gaat en als ik open doe, zie ik mijn beste vriendin Brigitte huilend voor me staan...
We knuffelen en huilen. Haar lieve zoontje is ook mee en huilt het uit. Arm arm kind toch, mama huilt en Nien moet huilen. Geen wonder dat jij ook huilen moet, ventje. Een groepsknuffel geven we elkaar in de keuken, daar is mijn smalle gang te klein voor. Ik maak een bakje koffie en thee klaar en ranja voor de kleine kanjer. Met een diepe zucht ga ik zitten op de bank. Op zware momenten voelt het alsof ook mijn leven al bijna voorbij is. Soms wil ik dat ook graag, nog niet té graag.

About the author

Janine Boes (1989) is een energieke vrouw, die de moed een beetje aan het verliezen was. Ondanks dat is ze een positieve omdenker. Haar geest weet lef en gezond verstand in de juiste dosis te combineren. Ze is een vechter zo blijkt nu, dat was echter met haar vaders kankerproces welvoeglijk anders. Het vechten tegen emotionele gevoelens heeft haar gemaakt tot de persoon die ze nu is. De kankernachtmerrie probeert ze op papier weer te geven. Dit schrijven bevrijdt haar. Ze blikt terug op haar leven tijdens een periode van donkere rouw.

Reviews

2017-01-27 08:56:15 | By: Desiree Ebink | Rating:
Een mooi geschreven boek!

2017-01-17 20:13:55 | By: Ilse Faber | Rating:
Dit boek heeft mij geholpen om de kant van mijn dochter nog beter te begrijpen toen ik zelf kanker had. Bedankt hiervoor Janine

2017-01-16 21:58:16 | By: Mirjam de Jong | Rating:
Heel mooi, vlot leesbaar boek. Recht uit het hart geschreven en goed verwoord. Respect voor de openheid van Janine. Ook een diepe buiging voor de manier waarop je de ziekte en het verlies van je vader hebt doorstaan.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik draag je bij me, tot ik je weer zie!

Author:

Janine Boes

Category:

Bereavement

Number of pages:

122

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

06-01-2017

ISBN:

978-94-0223-267-7 / 9789402232677

Price:

€ 18,49

Language

Dutch

Rating:

  • (3)