Een spoor van Adam

Roland Smulders

Category: Novels

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een schrijver zonder inspiratie erft door een speling van het lot het huis van een totaal onbekend familielid. Tegen zijn zin werpt dit hem terug in het door hem verafschuwde dorpsleven. Om van de nood een deugd te maken besluit hij een roman te schrijven over het leven van het familielid. Zijn zoektocht ontwikkelt zich al snel tot een confrontatie met eigen zwakheden en jeugdtrauma’s.
Een spoor van Adam is een literaire roman over verloren onschuld en de essentie van het leven.

From the book

Een jongen met een koffer, zo moest het verhaal beginnen. Er lag een briefje op zijn bed. Het was niet nodig stad en land naar hem af te zoeken, want hij wilde niet gevonden worden. Hij was meerderjarig en vrij. Woede en verslagenheid streden met elkaar. Het viel nooit mee oude schepen te verbranden. Woede won natuurlijk. Nu moest hij doorzetten. Voor hem lag zijn nieuwe wereld. Het werd de hoogste tijd er bezit van te nemen.
Haastig sprong Wolf uit bed. Hij moest schrijven nu de vonk nog gloeide. Op de nog lege pagina’s van dat schrift van Adam desnoods, als hij niets beters kon vinden. De jongen met de koffer stond op een keerpunt. Hij passeerde een man die bezig was het station te tekenen. Ze keken elkaar niet aan. De waarheid van Adam deed een stapje terug om plaats te maken voor de fictie. In zijn jaszak had de jongen een adres dat hij had gevonden in de krant. Een oudere dame zocht een nette jongeman als huurder van haar zolderkamer.
De jongen heette Adam. Hij deelde zijn naam met de eerste mens en ook hem trapten ze het paradijs uit, zonder nog te willen weten waar hij bleef. Later zou hij zich terugtrekken in een dorpje en aanpappen met zijn buurvrouw, feit en fictie kwamen op dat moment weer samen, maar natuurlijk wist hij dat toen nog niet. Hij verdween met wat kleren en de onschuld van de jeugd in een oude koffer. Wolf zou het spoor oppakken op het moment dat de jongen besloot eens een andere kroeg te proberen om de avond door te komen.

About the author

Roland Smulders (1960) besloot op een keerpunt in zijn leven de droom van het schrijven van een roman waar te maken. Zijn werk ademt de voorliefde voor mensen in de marge van het leven. Als een echte weegschaal maakt hij de personages niet mooier dan ze zijn, maar zoekt hij juist naar de schoonheid van de tekortkoming.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een spoor van Adam

Author:

Roland Smulders

Category:

Novels

Number of pages:

192

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

16-12-2016

ISBN:

978-94-022-3203-5 / 9789402232035

Price:

€ 20,49

Language

Dutch