Cover voorkant
Waar zijn je kinderen? - Een reis vanuit Amsterdam dwars door Afrika
Waar zijn je kinderen? - Een reis vanuit Amsterdam dwars door Afrika

Waar zijn je kinderen? - Een reis vanuit Amsterdam dwars door Afrika

Veron van Heumen-Janssen

Category: Travel
  • (2)

€ 23,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Bij het lezen van Waar zijn je kinderen? krijg je het gevoel dat je zelf door de binnenlanden van Afrika reist. Zo pakkend omschrijft Veron van Heumen-Janssen wat ze ziet, wat ze voelt en wie ze spreekt. Hierbij schroomt ze niet om op te schrijven wat iedereen wel denkt, maar niet durft te zeggen. Ze is kritisch, maar voelt boven alles een erg grote liefde voor Afrika. Ze stelt de lezer vragen en prikkelt tot nadenken. Omdat ze ook al haar reistips deelt met haar lezers, is dit boek een unieke combinatie tussen een reisverhaal en een reisgids.

From the book

"Jullie in Europa vinden altijd van alles van ons hier in Afrika en hoe je hier te werk moet gaan, maar jullie hebben echt geen idee, geen idee hoe het echt is om hier te werken."
Hein neemt een slok van zijn Windhoek biertje. We zitten in een bar in Maun, aan de rand van de Okavango delta.
"Ik ben nu twee weken op zakenreis door Botswana en mijn bedrijf in Gabarone ligt plat, helemaal plat, als ik daar niet ben."
Hein komt uit Zuid-Afrika en werkt voor een Zuid-Afrikaans bedrijf in zonnepanelen, een gouden business in het zonovergoten en electriciteitsarme Botswana. Hij zit hier al vijftien jaar. Om zijn zonnepanelen aan de man te brengen bezoekt hij nu twee weken lang lodges en grote bedrijven. Hein kijkt me verbouwereerd aan als ik vraag waarom zijn bedrijf plat ligt als hij er niet is. "Kan hij zijn mensen dan niet wat beter opleiden", vraag ik me hardop af.
"Dat heeft geen zin. Je moet hier opdrachten geven en alles achteraf controleren, anders loopt het helemaal mis of wordt alles gejat", zo is zijn mening. Hij omschrijft het als volgt: "een Botswanese man wil het liefst de hele dag onder een boom bier drinken en kijken hoe zijn vrouw het land bewerkt. Ze zien ook een bepaalde welvaart die ze willen hebben, maar voor die welvaart willen ze eigenlijk – diep in hun hart – niets anders doen dan onder een boom bier drinken en kijken hoe hun vrouw het land bewerkt."
Ondertussen zet de Botswanese barman nieuwe biertjes op tafel. Ik vraag me af of hij zich beledigd voelt door deze opmerkingen. Hij vertrekt geen spier.

About the author

In 2014 besloot Veron van Heumen-Janssen (1984) samen met haar man hun langgekoesterde droom waar te maken: baan en huis werden opgezegd en ze trokken met hun camper naar Afrika. Wat volgde was een jaar vol avontuur, bijzondere ontmoetingen en intrigerende gesprekken. Eenmaal terug in Nederland besloot ze dat haar reisverhalen vastgelegd moesten worden. In de avonduren en weekenden beleefde ze de hele reis opnieuw, maar dit keer op papier.

Reviews

2017-01-04 08:15:34 | By: Harold | Rating:
Een boek om direct uit te lezen, waarin je de cultuur van Afrika opsnuifd. Belevenissen om van te dromen.

2016-12-22 18:50:52 | By: Marieke | Rating:
Leest heerlijk weg. Je hebt echt het idee dat je achterin de auto zit en meereist.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Waar zijn je kinderen? - Een reis vanuit Amsterdam dwars door Afrika

Author:

Veron van Heumen-Janssen

Category:

Travel

Number of pages:

298

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

16-12-2016

ISBN:

978-94-022-3213-4 / 9789402232134

Price:

€ 23,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)