Tocht naar Texel

Guido Verbiest

Categorie: Romans

€ 19,99
Gratis verzending

Samenvatting

Tocht naar Texel is een roman in de vorm van een reisverhaal. Bob De Laan vindt in een la een aantal kaartjes met aantekeningen voor een fietstocht naar Texel. Hij vat de idee op om de tocht over te doen om meer te weten te komen over de verdwijning van zijn ouders dertig jaar geleden. Onderweg ontdekt hij opnieuw de liefde voor een vrouw en voor het leven.

Uit het boek

De Westerschelde stroomt traag onder de veerboot van Breskens naar Vlissingen door en ik kijk naar de twee meeuwen, die achter de boot een vreemd luchtballet uitvoeren. Naast mij leunt een jongetje over de reling en tuurt naar beneden waar de motoren van de catamaran twee witte sporen in het water achterlaten.
"Kijk! Kwallen! Ja, toch?"
Het jongetje heeft gelijk. Het krioelt in de Westerschelde van de kwallen. De moeder, naar ik vermoed, legt een arm om de schouders van de jongen en kijkt mee de diepte in. De man naast haar tuurt onbewogen naar de gebouwen op de kade in Breskens. Hij houdt een meisje bij de hand, dat merkelijk jonger is dan haar broertje. Maar misschien mag ik niet zomaar aannemen dat het haar broertje is, want het stel kan net zo goed een nieuw samengesteld gezinnetje zijn.
Zo anders moet het geweest zijn, toen mijn ouders mij voor het eerst meenamen op de veerboot naar Walcheren. Een hele belevenis. Dé belevenis uit mijn prille jeugd. De Westerschelde leek toen wel de grote oceaan en de overkant het beloofde land Amerika. Hoe eenvoudig, simpel en naïef waren wij toen. En hoe eenvoudig, simpel en duidelijk was het leven in die dagen.
En nu sta ik hier opnieuw over de reling gebogen en staar in het donkere water op zoek naar het gevoel van geluk, dat mijn jeugd heeft gekenmerkt. Tot op mijn achtentwintigste, dertig jaar geleden.

Over de auteur

Guido Verbiest (1957) woont in Kaprijke, een dorpje net over de grens met Zeeuws-Vlaanderen. Hij schrijft toneelwerken en romans sedert 1985. Naast zijn liefde voor het woord is hij ook een fervent amateurmuzikant. Na een vakantie op Schiermonnikoog en Ameland heeft een trip naar Texel de aanzet gegeven voor de roman Tocht naar Texel. Een reisverhaal en een zoektocht naar zijn verdwenen ouders, eindigt in een nieuw leven met een nieuwe liefde.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Tocht naar Texel

Auteur:

Guido Verbiest

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

184

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

23-12-2016

ISBN:

978-94-0223-235-6 / 9789402232356

Vaste prijs:

€ 19,99