Cover voorkant
Komt een dokter bij de koe
Komt een dokter bij de koe

Komt een dokter bij de koe

Frank de Bont

Category: Stories
  • (6)

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In deze bundel maakt de lezer kennis met de intrigerende wereld van dierenarts Frank de Bont. Ooit gehoord van de slurfspoeling of het puntig kaalkopje? En wist u dat het heel slecht gaat met de schaamluis? Op een vlotte en beeldende manier schrijft hij over alledaagse dingen en met een flinke dosis humor wordt de lezer het verhaal ingezogen. Hij schrijft ontroerend over zijn dove hond en als de lezer de ogen sluit staan ze naast hem als hij de stier castreert. Zijn favoriete Feyenoord komt aan bod, net als de terror-oehoe en de kakzak. Wist u trouwens dat sherry goed is voor de lijn? De verhalen zijn doorspekt met informatieve weetjes en dat maakt het grappig en leerzaam tegelijk.

From the book

‘Verdorie Frank, dat gekloot van jou ook altijd met de vreemde beesten! Als jij zodadelijk in shock naar het ziekenhuis moet, ga ik ECHT NIET met je mee!’ Dat waren de geruststellende woorden van mijn vrouw toen ik me stevig had geprikt aan de rugstekels van de zeedonderpad die ik met het roze schepnetje van één van mijn dochters had gevangen in de baai van Agay vlakbij het Franse kustplaatsje Fréjus. De vis had met zijn prachtige camouflagepak onzichtbaar tussen het zeewier op de zeebodem op een nietsvermoedende garnaal liggen wachten toen hij in mijn netje belandde. De meiden hadden het prachtig gevonden en bekeken de monsterachtige vis in de doorzichtige emmer van de Action alsof ze op het strand een mini-aquariumpje hadden ingericht. De zeedonderpad moest zijn tijdelijke onderkomen delen met een stel zeenaalden, een kleine inktvis, een club garnaaltjes en wat andere kleurige visjes waar ik de naam niet van kende. Omdat de emmer vol in de zon stond, dacht ik de zeedonderpad een dienst te bewijzen door hem te verplaatsen naar een tweede doorzichtige emmer van de Action met vers koud zeewater. Daar dacht de eigenwijze vis heel anders over.

About the author

Gepassioneerd, geestig en vol energie. Dierenarts Frank de Bont (1974) schrijft voor zijn plezier korte verhalen over zijn werk, maar ook over andere zaken die hem opvallen, ontroeren, boos of juist blij maken. ‘Het is nooit stil in mijn hoofd’, zei hij ooit over zichzelf en zijn rijke fantasie brengt hem overal. Frank is getrouwd en heeft drie dochters, twee honden, twee katten en een stel paarden. Hij werkt sinds 2000 als dierenarts en heeft een wekelijkse uitzending op Radio Noord. Dit boekje is geen opeenvolging van succesverhalen, integendeel. Frank is meestal zelf het lijdend voorwerp.

Reviews

2019-02-02 13:29:16 | By: Gea Zweepe | Rating:
Hoi Frank,
Allereerst, nog gefeliciteerd met de titel Nieuw Gronings Schrijftalent 2018. Ik heb je boek met veel plezier gelezen. De verhalen zijn ontroerend en humoristisch. Ik heb vaak in een deuk gelegen. Hopelijk schrijf je nog een boek.
Ik wens je veel succes toe met het schrijven en als dierenarts.

Met vriendelijke groeten,
Gea Zweepe

2018-12-10 09:20:13 | By: Nienke Bos | Rating:
Super leuk boek van een goede dierenarts.

2017-01-19 15:42:32 | By: Alie Kok | Rating:
Prachtig geschreven!

2016-12-31 21:37:37 | By: Johanna | Rating:
In één avond uitgelezen.

2016-12-19 20:11:06 | By: van Oosten | Rating:
Hilarisch, herkenbaar, leerzaam. Een werkelijke aanrader.
Pracht kerst kado!!

2016-12-16 00:25:10 | By: Kranenborg | Rating:
Top !Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Komt een dokter bij de koe

Author:

Frank de Bont

Category:

Stories

Number of pages:

176

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

16-12-2016

ISBN:

978-94-022-3215-8 / 9789402232158

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (6)