Arie in Wonderland - van winnen en verliezen in de vrije val tussen Asperger en Alzheimer

Agnes Ooms

Category: Health
  • (1)

€ 22,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een persoonlijk relaas van een dochter met een vader. Een moeilijke man, niet in de laatste plaats voor zichzelf. Een moeilijke relatie, doordat de dochter niet van de Asperger van de vader afwist. En als ze dit weet, is er de Alzheimer die de relatie verandert. Het gaat meer en meer stromen tussen hen. Het proces van Alzheimer kent verdrietige kanten. Heel verdrietige kanten. Maar ook mooie. Heel mooie. Maak kennis met de wondere wereld van Alzheimer. Lees-leef mee met de dochter en haar vader in het proces.

From the book

We zijn in de afgelopen jaren dichter bij elkaar gekomen. Papa en ik.
Iets wat ik nooit had kunnen bedenken. Hij zit in mijn hart.
Het proces waar hij nu door de Alzheimer doorheen gaat, vind ik heftig.
Ik zie hem verzachten. Uit zijn hoofd gaan. Ik zie wat we samen hebben en hoe diep dat zit.
Ik zie ook dat mijn gemis qua vader anders is. Dat ik soms een voorsprong lijk te hebben op lotgenoten. Ik had altijd al een ‘andere’ vader.
Dus als papa niet weet wanneer ik jarig ben, schrik ik daar niet van. Dat wist hij immers nooit. Ik ben niet verdrietig als hij niet vraagt naar mijn leven. Dat deed hij bijna nooit. Die verliezen heb ik lang geleden al geleden. Dat verdriet heeft al zijn plek. Die wond heeft een korst.
 
Mijn grootste verdriet is nu om hem. Hij die zijn leven lang geprobeerd heeft op zijn manier grip te houden op de wereld om hem heen. Die zich zijn leven lang onbegrepen heeft gevoeld. En niet begreep. Dat hij nu grip verliest. Regie uit handen moet geven. Nog moeizamer communiceert dan hij altijd al deed.
Het is zo raar. Het is zo dubbel. Ik wil niet zuur. Ik wil niet verdriet. Ik prijs me rijk met wat we hebben.
Maar mijn hart huilt soms om hem. Om ons. En daar ben ik dan ergens ook nog blij om.
Snapt u het nog?

About the author

Agnes Ooms (1968) heeft haar leven lang een ingewikkelde relatie met haar vader. Pas zes jaar geleden bleek dat haar vader Asperger had. Voor Agnes vielen puzzelstukjes op hun plek. Niet lang daarna kreeg haar vader de diagnose Alzheimer. Agnes probeerde mee te vallen in dit bizarre proces in het hoofd van haar vader. Om dit voor zichzelf te ordenen en op een makkelijke manier met anderen te delen, ging ze schrijven over haar belevingen.

Reviews

2017-05-23 16:25:01 | By: Vincent de Blok | Rating:
Wat een mooie leesreis! Niet droog kunnen houden; zo mooi beschreven situaties met al hun emoties. De humor en de scherpte de verwondering en de realiteit, aan een stuk uitgelezen. Oei wat zou Ari trots zijn op zijn dochter. DankWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Arie in Wonderland - van winnen en verliezen in de vrije val tussen Asperger en Alzheimer

Author:

Agnes Ooms

Category:

Health

Number of pages:

230

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

21-04-2017

ISBN:

978-94-0223-545-6 / 9789402235456

Price:

€ 22,49

Language

Dutch

Rating:

  • (1)