The Dutch Dream

Niels Root

Categorie: Sport en Spel
  • (2)

€ 17,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Vijf spelers, vijf verhalen, één droom: spelen in de NFL. Vijf Nederlanders kregen dit voor elkaar: Harald Hasselbach, Romeo Bandison, Pascal Matla, Ricky Tjong-a-Tjoe en Geraldo Boldewijn. Alle vijf vertellen ze over hun weg naar en ervaringen in de NFL. Via mooie, eerlijke en verrassende full-quote interviews laten zowel de spectaculaire, maar ook de schaduwkant van de NFL zien. Van een gewonnen Super Bowl ring tot een ‘career-ending’ blessure, alles komt in geuren en kleuren aan bod. The Dutch Dream is het ultieme boek voor een eersterangs kijkje in de keuken van het walhalla van het American Football.

Uit het boek

‘Het winnen van de Super Bowl is zonder enige twijfel het hoogtepunt van mijn carrière, zeker het tweede kampioenschap. Bij de eerste Super Bowl finale was mijn rol nog vrij gering, maar in de finale van het jaar daarop speelde ik vrijwel iedere play. Ik was starter in het beste team van de wereld. Dat gaf mij echt een geweldig gevoel. Wat mij trouwens ook nog goed bijstaat, is het gevoel dat ik had toen ik door de spelerstunnel liep. Het voelde allemaal zo enorm, zo onwerkelijk haast. Niet alleen vanwege de wedstrijd, maar ook omdat ik de leden van de rockband KISS passeerde. Dat waren mijn jeugdidolen en ze traden op als pregame show. Maar ook de fans en hun fanatisme, de enorme media-aandacht, het was allemaal zo ongelooflijk intens.’

Over de auteur

Niels Root is in 1978 in Amsterdam geboren en zijn hele leven al gek van sport. Mede daardoor volgde hij de opleiding (sport)journalistiek in Utrecht. In 1995 kwam hij via de Amsterdam Admirals voor het eerst in aanraking met American Football en sindsdien verslingerd aan deze sport. Met vele andere fans volgt hij de NFL op de voet. In ‘The Dutch Dream’ combineert Root met vijf verhalen zowel zijn passie voor sportinterviews als American Football.

Reviews

2017-02-24 13:00:47 | Door: Frank Castagnoli
I played offensive line with Pascal in at Eastern Illinois University. He was a true warrior. He was smart, tough and disciplined. I am proud to have called him a teammate. If this book is ever translated into, please look me up on Facebook or twitter @hashtagnoli Thank you!

2017-01-17 15:28:33 | Door: Jan Smit | Waardering:
Ik vond dit een heerlijk boekje om te lezen. Geeft ook meer kijk in verschillende facetten van het american football...aanrader!!!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

The Dutch Dream

Auteur:

Niels Root

Categorie:

Sport en Spel

Aantal pagina's:

100

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

23-12-2016

ISBN:

978-94-0223-234-9 / 9789402232349

Vaste prijs:

€ 17,49

Waardering:

  • (2)