Tsjepels - De spectaculaire belevenissen van een Vlaming in Zuid-Frankrijk

Roger Naeyaert

Category: Novels

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Guy, sedert zijn prepensioen verblijvend in Zuid-Frankrijk, woont op een augustusavond een Occitaans concert bij op het kasteel van Puivert. Als hij ’s avonds laat bij zijn terugkeer een plaspauze houdt, wordt hij door een Franssprekende vrouw gedwongen om een lijk terug te voeren naar hetzelfde kasteel. Doet Guy dat? Wie is die bitch? Hoe komt die dode daar? Wie is die dode? In welk wespennest is Guy verzeild? Volg zijn perikelen in Zuid-Frankrijk, driehoek Albi-Carcassonne-Limoux.

From the book

"Iemand vermist?", vraagt Ivan.
"Blijkbaar wel, maar het is pas vanaf deze morgen. Ik denk dat haar vriendin een beetje paniekerig reageert. Rustig blijven. Ze is afkomstig uit deze streek, ik ken haar een beetje, ik ga eens rondkijken.
Kom, we zijn weg, naar Fanjeau, een dorp op een berg en in de jaren 1200 moeilijk in te nemen en ook een groot bolwerk of moet ik zeggen schuilplaats voor de Katharen."
Guy rijdt in Fanjeau de wagen naar boven waar het panorama fantastisch is en hij parkeert op de kleine parking naast een lichtgroene C3.
"Tsjepels!", roept hij, "dit is het wagentje van Sophie, onze vermiste, de vriendin van Emy, die ik daar zo pas aan de lijn had. Die moet hier dus ergens zijn of rondlopen. Gaan jullie mee, we gaan in dit kleine dorp een beetje rondneuzen."
"Natuurlijk," zeggen Lucie en Ivan, "wat avontuur kan geen kwaad."
"Ik ga eventjes luidop denken," zegt Guy, "dan zijn jullie op de hoogte. Sophie is archeologe en goed bekend met deze streek. Bijgevolg is ze hier ergens iets aan het bekijken, opzoeken, blootleggen of bestuderen en ik denk dat die grote kerk die je daar ziet de plaats is waar ik zal beginnen. Het is één van de mooiste kerken uit de streek en binnenin goed gestoffeerd, niet armzalig. Daarom staat het portaal wel open, maar de toegangspoort is bijna altijd dicht. Ik ben hier begin dit jaar geweest met monu-mentendag en toen was de kerk wel open. Een oude vrouw heeft de sleutel en verzorgt de kerk, maar waar die woont, weet ik niet, maar de Mairie, die zich juist om de hoek bevindt, zal me wel kunnen helpen, denk ik."

About the author

Roger Naeyaert (bouwjaar 1948) verblijft meestal, na het overlijden van zijn vrouw in 2009, in een klein dorpje aan de voet van de Pyreneeën. In die ongerepte, imposante mooie natuur beleeft hij zijn passies: fietsen, lezen, wandelen, schrijven, soms wat mediteren, maar vooral proberen te leven als God in Frankrijk. Pas na het volgen van een schrijfweek in Saint-Gaudéric (2015) wordt schrijven zijn ultieme passie. Zo ontstaat zijn eerste boek.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Tsjepels - De spectaculaire belevenissen van een Vlaming in Zuid-Frankrijk

Author:

Roger Naeyaert

Category:

Novels

Number of pages:

204

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

03-02-2017

ISBN:

978-94-022-3309-4 / 9789402233094

Price:

€ 20,49

Language

Dutch