Cover voorkant
Pepita Perez
Pepita Perez

Pepita Perez

Hanneke Dragtsma

Category: Biographies
  • (1)

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Pepita Perez is een dromer. Als kind lijkt het Pepita maar niets om volwassen te worden. Ondanks de beschermende omgeving van het ouderlijk nest, voelt ze angst om zich te verbinden met het leven. Deltavliegen biedt op jongvolwassen leeftijd een ontsnappingsmogelijkheid uit het dagelijks bestaan, totdat het moment aanbreekt dat het water Pepita aan de lippen staat en er een ommekeer in haar leven komt. Zij ontwikkelt zich krachtig tot de vrouw die zij is, vanuit de vertrouwdheid van het ouderlijk nest, totdat haar vader ziek wordt... Dan krijgt Pepita een visioen...

From the book

Pepita geeft Marjolein een kus. ‘Kom, we gaan lopen!’
Via het Bouwe Hoekstrapad lopen ze richting Willemsduin, dat nog oostelijker ligt. Het Bouwe Hoekstrapad is nauwelijks een pad te noemen, regen verandert de kwelder in een nat moeras, waar creativiteit vereist is om je weg te kunnen vervolgen. Het pad loopt dwars door het nog onaangetaste leef- en broedgebied van vele vogels. Hier kun je nog de verbondenheid met de natuur in alle waarachtigheid voelen. Na twee uur lopen staan ze voor een brede slink. Naar het lijkt een onneembaar obstakel.
‘Zullen we even uitrusten?’ Marjolein gaat op de grond liggen en ademt al wat is in zich op. Pepita legt haar hand op haar buik en ademt met haar mee.
Er vloeit een traan van geluk over Marjoleins wang. Ze zijn één met het moment en met elkaar. Geluksgevoel zit in die spaarzame momenten waarin alles samensmelt en verleden en toekomst er even niet toedoen.

About the author

Hanneke Dragtsma (Heerenveen, 1965) noemt zichzelf het liefst zijnsdeskundige. Het leven heeft haar geleerd om de angst om zich met het leven te verbinden te overwinnen. Ze leerde dat het met hart en ziel verbonden zijn de sleutel is tot waarachtigheid. Pepita Perez is haar tweede roman. In 2012 schreef ze haar autobiografische debuutroman In transitie.

Reviews

2017-01-10 21:21:01 | By: Tineke Verbeek | Rating:
een geweldig boek,gezellig geschreven en eigen ervaringen op een geweldig boeiende manier op papier geschreven.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Pepita Perez

Author:

Hanneke Dragtsma

Category:

Biographies

Number of pages:

184

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

23-12-2016

ISBN:

978-94-022-3236-3 / 9789402232363

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)