Omringd door idioten

Eva Roos

Category: Novels

€ 19,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Laura Vennix begint haar middelbare schooltijd als een "normaal meisje", maar ze komt er al snel achter dat de puberteit vol avonturen en ook vol gevaren zit. Steeds meer wordt ze meegesleept door haar veranderende lichaam, wisselende humeur en de mensen om haar heen. Ze komt voor een aantal keuzes te staan die misschien wel bepalend zijn voor de rest van haar leven. Maar kiezen blijkt niet zo eenvoudig te zijn ... Wat moet je doen als de gemakkelijkste weg opeens niet meer de goede is?

From the book

In de kantine vertelde Laura het meteen aan haar vriendinnen. Vooral Hilde reageerde geschokt. ‘Denk je dat ze, dat ze haar eten uitspuugt?’ ‘Ik weet het niet’, zei Laura. ‘Ze zag er niet erg ziek uit en ze zei ook niks over afmelden. Misschien wel, maar ik hoop het niet zeg!’ Donna staarde met gefronste wenkbrauwen voor zich uit en Felien was te veel in shock om iets te zeggen. ‘Zou ze anorexia hebben?’ Hilde fluisterde het bijna, alsof het een verboden woord was. ‘Misschien moeten we haar ouders bellen!’ ‘Dat lijkt me een beetje overdreven’, zei Laura. ‘Het is denk ik beter om haar onopvallend in de gaten te houden.’ ‘Ja hallo, we zijn niet verantwoordelijk voor haar!’, riep Donna opeens. ‘Ik bedoel, dat zij haar eten uitkotst, is haar probleem. Moet je kijken hoe ze tegen ons doet. Ze hoeft dan niet opeens mijn intense medeleven te verwachten!’ Ze snoof en keek boos uit het raam. ‘Ja, maar je kan haar ook niet aan haar lot overlaten’, zei Laura gepikeerd. ‘Ze zit waarschijnlijk niet goed in haar vel, volgens mij ging het ook al niet lekker met die Ricardo. Weet jij veel wat voor problemen ze heeft. Ze is nog steeds onze vriendin!’ ‘Wanneer heeft die "vriendin" dan voor het laatst ook maar één woord tegen je gezegd, of je een blik waardig gegund? Een arrogante trut, dat is ze. Jij weet niet hoe ze in de klas is, maar ik zit de hele dag met haar en die arrogante vriendinnen opgescheept. Als Bianca een rotopmerking over mij maakt, lacht ze mee. Ik ga haar heus niet uit de shit helpen hoor.’ Laura dacht even na. Ze begreep wel dat Donna boos was, maar eigenlijk moet je er helemaal buiten staan om een goed oordeel te kunnen geven.

About the author

"Als kind was ik altijd al bezig met het bedenken en schrijven van verhaaltjes. Toen ik in mijn laatste jaar van het vwo een onderwerp en vorm moest kiezen voor mijn eindwerkstuk, wist ik meteen dat ik iets wilde schrijven. Ik heb een onderzoek gedaan naar de psychische ontwikkeling van pubers en aan de hand daarvan mijn boek Omringd door idioten geschreven. Dit was voor mij een plezierige uitdaging, en tevens een goede afsluiting van mijn eigen puberteit."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Omringd door idioten

Author:

Eva Roos

Category:

Novels

Number of pages:

320

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

01-05-2009

ISBN:

978-90-883-4785-6 / 9789088347856

Price:

€ 19,95

Language

Dutch