Cover voorkant
Alex
Alex

Alex

Fred van Rijn

Category: Novels

€ 20,95

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als Rob zich verheugt op een weekje klussen in huis terwijl zijn vrouw met een vriendin een weekje vakantie in Zuid-Frankrijk viert, gaat de bel. Er staat een vreemde man voor de deur die vraagt of hij even mag binnenkomen. Vanaf dat moment wordt Robs geduld op de proef gesteld terwijl de man het ongelooflijke verhaal vertelt dat zijn leven voorgoed zal veranderen. Alle vermeende zekerheden verschrompelen tot niets en Rob weet nauwelijks raad met die machteloosheid om een mogelijk gevaar te kunnen vermijden. Alex is een roman over liefde en vertrouwen, over onverwerkte verledens en over geluk en pech.

From the book

Ik weet even niet hoe ik het heb. Voor de deur staat een man die ik niet ken, of in elk geval niet herken of herinner. Zijn naam, hoe was het ook alweer, Alex nog wat, zegt me helemaal niets. Er gaat geen enkel lichtje branden. En nu vraagt hij doodleuk of hij even binnen mag komen. Bij een voor hem toch wildvreemde. "Ik begrijp uw aarzeling," gaat hij verder, "want u kent mij niet. Nóg niet, hoewel, ook al stuurt u mij nu weg, vanaf nu zult u zich mij al herinneren." Hij heeft een prettige, warme stem. Een stem die gewend is om te berusten. Een stem die gewend is om te troosten. En hij heeft gelijk, we hebben elkaar nu ontmoet. Dat valt niet te ontkennen. Hoewel zijn vraag direct is, komt hij niet opdringerig over. Ik voel me niet onder druk gezet of zo. Eerder nieuwsgierig. Wat moet deze sjofele man van me? Wil hij wel wat van me? Komt hij me wat vertellen? Maar wat zou een wildvreemde mij nu willen vertellen? "U bent een Jehova’s getuige?" schiet me opeens te binnen. "Oh neeneenee," lacht hij en maakt met zijn rechterhand een afwerend gebaar. "Maakt u zich geen zorgen. God en zijn volgelingen hebben al genoeg ellende in de wereld gebracht, daar heeft hij mij echt niet voor nodig."

About the author

"Ik ben geboren in 1956. Ik heb in mijn jeugd veel aan toneel en cabaret gedaan, in bandjes gespeeld en een gedichtenbundel uitgegeven. Daarna getrouwd, vader geworden en dus even geen tijd meer voor hobby’s. Vanaf 2002 ontstaat meer vrije tijd en pak ik het schrijven en spelen van muziek weer op en schrijf ik columns en romans. Eerder verscheen van mij bij Boekscout.nl een verzameling columns onder de naam Flabbergast en de roman Als twee druppels."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Alex

Author:

Fred van Rijn

Category:

Novels

Number of pages:

376

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

01-05-2009

ISBN:

978-90-883-4735-1 / 9789088347351

Price:

€ 20,95

Language

Dutch