Als de regering ineens oplost

Astrid van Triet

Categorie: Maatschappij
  • (2)

€ 20,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

In dit boek wordt de lezer meegenomen naar een maatschappij zonder regering. Want hoe zou ons land eruitzien als de regering ineens oplost? Dit klinkt misschien als een absurd idee, maar Astrid van Triet laat al snel zien dat dit helemaal niet zo ondenkbaar is als het lijkt. Dit boek heeft een heldere structuur en door de persoonlijke schrijfstijl blijft het prikkelen. Met dit goed doordachte en helder toegelichte boek heeft Astrid iets gecreëerd dat de wereld wellicht kan veranderen.

Uit het boek

De mensen die nu aan de rijke kant van de samenleving staan zullen zeggen: "Hee, ik betaal dus nodeloos belasting en anderen worden nodeloos uit mijn naam geschoffeerd bij de sociale dienst."

De mensen die nu aan de arme kant van de samenleving staan zullen zeggen: "Hee, ik kost helemaal niemand iets, dus wat doet die persoon van de sociale dienst nou toch steeds op mijn stoep? Die is mij dus gewoon aan het stalken? Mijn vrije levenswandel van me aan het afnemen?"

De mensen in de structuren zullen zeggen: "Hee, we doen ons werk totaal voor niets, met één programmeerregel zijn al onze banen opgelost, dus er ligt geen enkele zingeving in wat we doen. Dus hoe gaan onze bazen ons nou faciliteren in het samen kunnen loslaten van dit alles?"

Over de auteur

Astrid van Triet is in 2006 op een nieuwe manier gaan samenleven. Dit deed zij vanuit het besef hoe eenvoudig het is om de souplesse van het samenleven te faciliteren. Door hier zelf, samen met anderen, ook echt naar te leven heeft ze de grenzen opgezocht van wat er mogelijk is voor mensen die ook willen gaan voor de souplesse van het samenleven. Astrid maakt haar doorleefde wijsheid concreet toepasbaar.

Reviews

2017-02-03 16:31:38 | Door: Lisette | Waardering:
Nou Arnoud, beter dan jij kan ik het niet omschrijven!! Inderdaad een aanrader om te lezen en mee aan de slag te gaan!!!

2017-01-17 19:30:37 | Door: Arnoud Kas | Waardering:
Heerlijk om te lezen hoe Astrid de verantwoordelijkheid voor het veranderen van onze samenleving legt waar die hoort. Niet bij de regering, de banken, de media of de onwillige massa. Nee ze werpt haar gewoon lekker in je eigen schoot. Even schrikken? Misschien wel, maar zoals ze zelf ook schrijft, als je zelf het probleem bent, kun je het ook zelf oplossen Handvatten hiervoor staan er te over in dit boek. Om mee aan de slag te gaan,.... of niet. Ook goed. Die keuze ligt lekker bij jezelf. Aanrader!Schrijf uw eigen beoordeling

:

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Als de regering ineens oplost

Auteur:

Astrid van Triet

Categorie:

Maatschappij

Aantal pagina's:

186

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

06-01-2017

ISBN:

978-94-0223-262-2 / 9789402232622

Vaste prijs:

€ 20,49

Taal

Nederlands

Waardering:

  • (2)