God {E∞} - een wetenschappelijke benadering

Louis Bynens

Category: Religion

€ 17,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit boek is een bundeling van 10 essays die het verhaal brengen van een levenslange zoektocht naar het zijn van God. De auteur kon maar tot rust komen als hij er op wetenschappelijke wijze achter kon komen wie God werkelijk was en nog is. Als ‘eerlijke vrijdenker’ zoals hij zichzelf noemt, twijfelt hij niet aan het bestaan van God en vermijdt hij elke religieuze benadering; hij benadert God puur wetenschappelijk en komt er zo toe hem zelfs in een wiskundig-fysische formule te omschrijven: God = E∞. Dit boek is de neerslag van 16 jaar gericht denkwerk, studie en verifiëring van alle aangehaalde feiten. God, een wetenschappelijke benadering, met alle repect hem waardig.

From the book

De elfjarige jongen en de schoonheid
 
De zomer van 1948... Ik was toen 11 jaar en ik had een nieuwe voetbal. Op een rustige, bloedhete namiddag was mijn bal op de binnenplaats van de buren terecht gekomen. Toen ik hem terug ging halen, maakte ik een wondermooie ontmoeting mee, zo hemels mooi dat ik welhaast in het bestaan van engelen moest gaan geloven.
Op dat koertje, waar ik mijn bal zag liggen, trok een halfopenstaande deur mijn aandacht. Er brandde licht. Nieuwsgierig keek ik naar binnen. Daar stond mijn buurvrouw, naast een grote teil badwater, naakt, met de rug naar mij gekeerd. Gebiologeerd bleef ik kijken. Nog nooit had ik iets zo mooi gezien. Ik had ook nooit beseft dat zulke schoonheid bestond of kòn bestaan. Ik bleef maar kijken. Toen draaide ze zich om en zag mij staan.
-         ‘Hé! Sta jij hier al lang?’
-         ‘Wat - ben – jij - mooi’, was het enige dat ik kon zeggen. Ik was niet bang en ik voelde mij niet als stiekeme gluurder betrapt. Ik was enkel vol bewondering.

About the author

Louis Antoon Bynens (1937) werd na 26 jaar klaspraktijk in het lager onderwijs, klasvrij gemaakt om de hogere onderwijsautoriteiten en de Minister van Onderwijs bij te staan en te adviseren inzake onderwijsvernieuwing rond nieuwe technologieën. Intussen schoolde hij, in opdracht van de Europese Gemeenschap, werkzoekende jongeren bij in computergebruik op het werk. In die periode was hij ook actief betrokken bij de oprichting van een jongerenkrant in de GAZET VAN ANTWERPEN. Die dagelijkse krant van 1 pagina in de krant voor volwassenen heette de ‘KiK’ (Krant in Krant). Louis had hierin een wekelijks verhaal over technologie. (De KiK heeft bestaan van 1985 tot 1991)

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

God {E∞} - een wetenschappelijke benadering

Author:

Louis Bynens

Category:

Religion

Number of pages:

112

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

27-01-2017

ISBN:

978-94-022-3285-1 / 9789402232851

Price:

€ 17,99

Language

Dutch