Voltooid leven, maar dan ...

Frits van Dijk

Categorie: Maatschappij

€ 15,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

In ‘Voltooid leven, maar dan ...’ neemt Frits van Dijk ons mee in de laatste levensfase van zijn moeder. Zij was op hoge leeftijd klaar met haar leven, besefte dat euthanasie niet mogelijk was en besloot het daarom maar zelf te doen: ze stopte met eten en drinken om haar stervenswens in vervulling te laten gaan. Zijn verhaal is een oproep aan de politiek en de zorgwereld tot een bezinning over ethische dilemma’s. Een actueel onderwerp, mede door de initiatiefwet waardig levenseinde.

Uit het boek

Ze had deze eerste dagen in het ziekenhuis een voldaan gevoel dat ze nu was waar ze kon gaan sterven. Dat vertrouwen straalde ze uit en het leek haar ook te sterken. Ze sprak alsof er een last van haar schouders was gevallen. Ze leek alles te hebben losgelaten en toonde geen enkele angst om te sterven. Ze was klaar met het leven en klaar voor de dood.

Rotsvast was ze ervan overtuigd dat ze haar woning definitief had verlaten. Ze leek er geen twijfel over te hebben of de artsen mee wilden werken aan haar sterven.

Over de auteur

Frits van Dijk debuteerde in 2016 als schrijver met de misdaadroman ‘Opeens is alles anders – Strafrechtadvocaat in de knel’. Met zijn ervaringsverhaal ‘Voltooid leven, maar dan ...’ beweegt hij zich op een ander pad. Hij voelde zich ertoe geroepen om iets te kunnen betekenen voor mensen op hoge leeftijd in een situatie als die van zijn moeder. Een meeslepend verhaal, grotendeels in de vorm van een dagboek.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Voltooid leven, maar dan ...

Auteur:

Frits van Dijk

Categorie:

Maatschappij

Aantal pagina's:

44

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

03-02-2017

ISBN:

978-94-0223-307-0 / 9789402233070

Vaste prijs:

€ 15,49

Taal

Nederlands