Wereldreizen - You... sit en andere (eigen)aardigheden in 57 landen

Dick van Kooten

Categorie: Reizen

€ 16,50
Gratis verzending
Levertijd twee tot drie werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Met de bovengemiddelde reislust van de auteur en zijn vrouw is de kans groot dat je bijzondere dingen meemaakt. Of dat niet eens in een boek kon komen. Dat kon! De 30 verhalen (met kleurenfoto’s) spelen zich af in veel van de 57 landen die de auteur en zijn vrouw bezochten, zoals Bhutan, Zuid-Afrika, Honduras, Panama, Egypte, India of Australië. Het gaat over ontmoetingen, zoals met de premier van Bhutan, over taxichauffeurs zonder rijbewijs, over kampvuren of huurauto’s. Soms herkenbaar, vaak humoristisch. Iedereen die dit boek gelezen heeft wil daarna direct op reis. Of juist niet.

Uit het boek

De Peugeot 504 reed Luxor uit door het achterliggende landbouwgebied waar tot onze verbazing gestopt werd en een derde man plaatsnam, en wel achter het stuur. De 2 andere mannen schoven op en onze eerste chauffeur zei verklarend dat z’n broer nu verder reed. Wij bekeken de plaatsverwisseling met verbazing. Zonder uitleg en nu dus met drie Egyptenaren op de voorbank reden we verder. Ik wilde toch wel even weten wat hier nu speelde en dat wilde de oorspronkelijke chauffeur wel even uitleggen. In de omgeving van het station controleerde de politie namelijk veel vaker dan waar hij normaal reed en in tegenstelling tot hijzelf had z’n broer wel een rijbewijs. Aha, vandaar!
De nachttrein vertrok met slechts een kleine vertraging. Al snel was er weinig meer te zien, het was immers donker en het zou pas licht worden kort na onze aankomst in Cairo. Volgens de conducteur van de nachttrein moesten wij eruit bij het station Gizeh wat een naargeestig, verlaten en tochtig gebouw is, vooral in het donker van de vroege morgen. Bij de uitgang staan 2 auto’s en de chauffeur van de voorste tilt ongevraagd de bagage in z’n auto. Weg onderhandelingspositie. De prijs voor het ritje naar het hotel aan de Alexandria road is dan ook veel te hoog. Maar na een grapje ("I asked Alexandria Road, not Alexandria City") werd de prijs alsnog tot een redelijk niveau teruggebracht.

Over de auteur

De auteur is directeur van een eigen IT bedrijf en dat geeft de mogelijkheid vaker op reis te zijn dan de meeste mensen. Die reizen zijn bijna altijd zelf georganiseerd en gaan vaak naar plekken die niet iedereen bezoekt. De auteur verzamelde tijdens het reizen alle grappige, bijzondere, aardige en eigenaardige gebeurtenissen over meer dan 25 jaar. Dankzij veel schrijfervaring (twee boeken en vele publicaties) op IT gebied is dit een bijzonder boek geworden.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Wereldreizen - You... sit en andere (eigen)aardigheden in 57 landen

Auteur:

Dick van Kooten

Categorie:

Reizen

Aantal pagina's:

212

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

07-03-2017

ISBN:

978-94-0223-354-4 / 9789402233544

Vaste prijs:

€ 16,50