De huisarts

Kelly ter Velde

Category: Novels
  • (12)

€ 21,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Eva is een onzekere dame van net dertig. Ze heeft op haar 29ste een hartstilstand gekregen. Hierbij heeft ze haar kindje verloren waardoor haar leven compleet is veranderd. Ze denkt continu dat ze iets mankeert en bezoekt daarvoor regelmatig haar huisarts. Ze heeft een gecompliceerd verleden, waarvan flashbacks in het verhaal terugkomen. Eva heeft een relatie met Pascal. Pascal kijkt niet naar haar om en zoekt zijn heil bij andere vrouwen. Eva weet dit, maar is liever ongelukkig met hem dan dat ze alleen moet zijn. Eva raakt verstrikt in een erotische relatie met haar huisarts, omdat hij haar net wel dat beetje extra aandacht geeft waar ze zo naar verlangt. Maar is deze aandacht oprecht of ontstaan uit een schuldgevoel? En kunnen ze er ongestraft mee wegkomen?

From the book

‘Eva’, zegt hij streng. ‘Eva, luister naar me’, hij pakt mijn gezicht beet. Stevig. Niet zacht. Met twee handen. Ik zie ook emotie in zijn ogen. In zijn gezicht. Geen tranen, gewoon emotie. Wanhoop?
‘Ik wil het goed doen oké? Geen fouten maken. Ik heb hier ook nog nooit mee te maken gehad.’ Het stemmetje in mijn hoofd zegt ‘yeah right’, maar mijn hart gelooft hem. Of wil hem wanhopig geloven, dat kan ook nog. ‘Geef me de tijd om dingen uit te zoeken Eva. En tot die tijd, blijf alsjeblieft dichtbij me.’ Zijn handen verplaatsen zich rondom mijn nek en hij trekt me dicht tegen zich aan. ‘Ga alsjeblieft nergens heen Eva’, smeekt hij me bijna.
Ik voel zijn hart bonzen onder zijn shirt. Ik sla mijn armen ook om hem heen. Ik krijg bijna geen lucht, maar het voelt aangenaam. We zitten minuten zo, zonder iets te zeggen. Zijn warmte voelen alleen al is zo geweldig. Als ik een vallende ster zou zien, had ik gewenst dat momenten als deze eeuwig konden duren. Momenten waarin tijd, status en macht geen enkele rol speelden. Enkel en alleen de aanwezigheid van twee mensen, in een kleine krakkemikkige auto, de maan in de verte en hun liefde duidelijk voelbaar.

About the author

Kelly ter Velde neemt haar lezers dit keer mee in een spannend en bijna onmogelijk liefdesverhaal tussen arts en patiënte. Ze weerspiegelt de andere kant van het beroep: dat achter ‘de arts’ ook gewoon een mens schuil gaat. Dit doet ze op excentrieke wijze.

Reviews

2017-05-05 11:12:19 | By: Lorien Lether | Rating:
Wat ik vooral bijzonder vind is hoe je Eva weet neer te zetten. Een beschadigde jongedame die een hoop heeft meegemaakt in haar verleden. Ze wordt steeds heen en weer geslingerd tussen haar gevoel en haar verstand. In meerdere opzichten kan ik me in haar inleven en daardoor kwam het boek soms pijnlijk dichtbij mezelf. De relatie die er ontstaat tussen haar en haar huisarts is puur en soms pijnlijk mooi beschreven. Eva denkt dat hij onbereikbaar is terwijl hij vecht tegen zijn gevoelens voor haar. Het is lang geleden dat ik een boek niet weg kon leggen. Bedankt voor deze mooie roman en ik kijk uit naar deel twee!

2017-05-03 21:13:22 | By: Debbie S | Rating:
Het boek leest zeer fijn en makkelijk weg. Ik ben er open en met de nodige nieuwsgierigheid in gestart. In twee dagen uitgelezen :O Ik vond sommige fragmenten wel heftig mede door eigen ervaringen en om persoonlijke redenen. Sommige woorden, zinnen of gevoelens waren wel eng herkenbaar, in iets andere situaties, dat wel. Ik denk dat het boek bij een hoop mensen wel dingen los kan maken: de fantasie prikkelt, maar ook zeker op emotioneel vlak. De moraal van dit verhaal: Is denk ik wel dat elk mens verlangens heeft en kent! En dat ik het niet heb weggelegd en in 2 dagen uit heb, zegt ook een hoop! Het is echt lang geleden dat ik een boek zo snel uit had. Kon me lange tijd minder goed concentreren en nog vind ik dat soms lastig. Maar he: Ik kan het nog! Soms is even iets anders lezen of even in een andere wereld zijn zo fijn. Het geeft je als mens dan wel veel. Kan het iedereen aanraden om vooral te blijven lezen! Goed / knap beschreven verhaallijn en heldere karakters. Drie delen uit Kelly haar pen en zeer waarschijnlijk nog een 4e deel op komst, op aandringen van haar lezers. Daarvoor heb ik alleen maar diepe bewondering en veel respect. En als schrijfmaatje/ vriendin ben ik trots op haar! Na het lezen van dit boek ben je zeker benieuwd naar de vervolg delen 2,3,4 . Ook ben ik benieuwd naar andere nieuwe boeken van haar hand, die er vast nog zullen gaan komen! ~ Debbie

2017-03-06 08:28:26 | By: HannekeMarie | Rating:
Wat een geweldige roman heb jij geschreven. Ik ben blij dat ik inmiddels heb gelezen dat er een vervolg komt. Het einde vond ik namelijk erg rauw en verdrietig. Heel mooi hoe je Eva's gedachten en gevoelens zo duidelijk kunt neerzetten en uitbeelden naar je lezers. Ik kijk lovend uit naar deel 2!

2017-03-05 21:35:21 | By: Corina W. | Rating:
Vandaag het boek in 1x uitgelezen! Echt een aanrader!!!!

2017-02-19 20:23:58 | By: Anthony | Rating:
een goed verhaal waar je ingezogen wordt en een boek dat je niet zomaar weg legt vol met emotie en passie

2017-02-15 10:41:09 | By: Mona? | Rating:
Het is een verhaal wat je gelijk in de greep heeft en je niet meer los laat. Vanaf de eerste bladzijden ben ik al verslaafd. Het geheimzinnige van de relatie met de huisarts maakt je elke x weer nieuwsgierig!! Zo fijn om dit boek te lezen en kan niet wachten tot deel 2 uit komt. Je verdient van mij 100 sterren alleen kan er hier helaas maar 5 geven!! Super geschreven en ga vooral zo Door! !! Ik ben ZO trots op jouuuuu????

2017-02-10 01:22:09 | By: Oelemuis | Rating:
Het is een tijd geleden dat ik in één keer een heel boek heb uitgelezen. De schrijfster weet op een ongedwongen wijze het beeld te schetsen van een onmogelijke liefde. Het lijkt om echte liefde te gaan en ook wederzijds. Wat doe je dan als anderen voor jou bepaald hebben dat het niet mag? Liefde kent geen aan en uitknop. Wanneer komt deel twee uit?

2017-02-10 06:40:37 | By: Lianne keeman | Rating:
Een prachtig verhaal.De passie van Eva en haar Huisarts gaat zo diep dat je het boek in een keer wilt uitlezen.Deze jonge getalanteerde schrijfster doet het puur met gevoel en je merkt dat al haar liefde in het verhaal zit.Ze neemt je mee in het leven van Eva en haar Huisarts. Een echte aanrader omdat dit mooie verhaal te lezen.

2017-02-05 17:33:12 | By: Georgette Wever | Rating:
Goed geschreven, meeslepend, was zo mooi, puur en rauw....zo echt! Leefde mee, de wijze waarop je wordt meegenomen door de schrijfster is zo pakkend.

2017-02-05 21:42:16 | By: kelly ruijsch | Rating:
Een prachtig verhaal die mij van het begin tot aan het eind vast heeft gegrepen. De onmogelijke liefde en de passie van het verhaal zorgen ervoor dat het verhaal altijd spannend blijf. Dankjewel voor het mooie verhaal! En bedankt dat ook ik heb mogen proeflezen. Dat was zeker geen straf.

2017-02-05 16:56:07 | By: Loréne | Rating:
In één adem uitgelezen. Meeslepend, een tikkeltje rauw en toch ook liefdevol. Mooi hoe de persoonlijke kant van een arts wordt weergegeven. Realistische personages en een geweldig plot. Snelle bezorging, kortom: een aanrader!

2017-02-03 10:32:46 | By: drs. Nanda J.S. Bakker-Ait Arrami | Rating:
Prachtig verhaal van een bijna onmogelijke passionele liefde tussen een vrouw Eva en haar huisarts. Een fantastische fictie thriller die je meesleept in een spannend verhaal. Een boek die je al na het lezen van de eerste paar zinnen niet meer weg kan leggen omdat het verhaal en de personen tot leven komen.? Bedankt Kelly dat ik mocht proeflezen bij dit schitterende boek. (En de volgende delen?)Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De huisarts

Author:

Kelly ter Velde

Category:

Novels

Number of pages:

224

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

03-02-2017

ISBN:

978-94-0223-316-2 / 9789402233162

Price:

€ 21,49

Language

Dutch

Rating:

  • (12)