Uit de school geklapt

Piet Janssen

Category: Biographies

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Mijn jeugdjaren in Deventer waren een mix van eenzaamheid, warmte en humor. Sommige gebeurtenissen hebben een eeltlaag achtergelaten op mijn ziel. Mijn latere keuze voor een carrière in het onderwijs is daaruit voortgekomen. Behalve veel voldoening heeft die mij ook veel frustratie opgeleverd. Dat wijt ik aan de vele overhaast ingevoerde onderwijsvernieuwingen. Met deze biografie wil ik begrip vragen voor diegenen die daarvan het slachtoffer zijn geworden en het plezier in hun (onderwijs)werk zijn kwijtgeraakt. Mijn persoonlijke ervaringen met een aantal van mijn leerlingen overtuigen hopelijk leraren in spé ervan, dat het lerarenvak, ondanks alles, toch een prachtig beroep blijft.

From the book

Op een warme zomermiddag kwam klas 4b puffend en zwetend mijn snikhete lokaal binnen. Melig en weinig in staat nog iets zinnigs in zich op te nemen na de zeeën van informatie en wijsheden die de voorafgaande zeven lesuren al over hen was uitgestort. De leerlingen waren uiterst zomers gekleed. De jongens droegen bijna allemaal bermuda’s en een al dan niet mouwloos T-shirt. Op enkele diehards na, die onder geen beding ooit afstand doen van hun onvermijdelijke spijkerbroek, die behalve als statussymbool tevens fungeert als een soort tweede huid. Ook de meisjes waren uiterst luchtig gekleed. Sommige wellicht een tikje te luchtig, om niet te zeggen uitdagend. Twee ervan namen naast elkaar plaats in de middelste rij. Ze droegen beide een nogal onthullend minirokje dat weinig aan de verbeelding overliet. Een strak mouwloos truitje dat hun vrouwelijke rondingen perfect accentueerde, completeerde hun outfit. Beide meiden waren zich zeer bewust van hun uitdagende aantrekkelijkheden. Meer dan genoeg reden om de hormoonproductie bij te jongens op volle toeren te laten draaien...
Eén van de lange slungels liep op weg naar zijn plaats langs mijn tafel en fluisterde, terwijl hij mij een vette knipoog gaf en zijn hoofd bewoog in de richting van de twee schaars geklede meiden: "Jammer meneer dat uw tafel op zo’n hoog podium staat, anders had u vanmiddag mooi de gelegenheid gehad te leren liplezen." Ik bromde iets van: "Nou, nou, zo kan-ie wel weer. Een beetje respect graag!", maar ik moest hard op mijn wang bijten om een opkomende lach binnen te houden, in stilte hopende dat het de volgende dag pijpenstelen zou regenen.

About the author

Als kind vond Piet Janssen troost in de veiligheid, de orde en de regelmaat die de school hem bood. Die waren thuis vaak niet te vinden. Mede om die reden heeft hij gekozen voor een carrière in het onderwijs, die veertig jaar heeft geduurd. De ontroerende en soms hilarische situaties die hij daar heeft meegemaakt, evenals de vele naïeve, ondoordachte onderwijsvernieuwingen, die menig leraar danig hebben gefrustreerd, hebben hem ertoe gebracht deze biografie te schrijven.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Uit de school geklapt

Author:

Piet Janssen

Category:

Biographies

Number of pages:

222

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

10-02-2017

ISBN:

978-94-022-3333-9 / 9789402233339

Price:

€ 21,99

Language

Dutch