OverLeven - In negen maanden naar opnieuw leven

Gonda Slüter

Categorie: Gezondheid

€ 18,99
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

De diagnose borstkanker krijgen is heftig. Maar hoe verloopt het herstel wanneer iemand de draad van het leven weer op probeert te pakken? Leef mee met de reconstructie van zowel iemands borsten alsook iemands leven. Voel de frustraties en de geluksmomenten, de twijfel en de zekerheid: Ze zal hoe dan ook weer een leven opbouwen! “Ik zal de weg vinden, ook al moet ik hem hoogstpersoonlijk zelf aanleggen!”

Uit het boek

De wederopbouw. Ik worstel, maar kom ik boven?

Als je de diagnose borstkanker hebt gehad en daarna een bijzonder turbulente tijd moet doorstaan hoop je als geen ander dat je over een poosje weer een normaal leven kunt gaan leiden. Je wilt niks anders dan alleen maar je oude leventje weer terug.
Het bestaan oppakken waar de kanker je zo ruw vanaf heeft getrokken. Terug naar de basis. Je nergens zorgen over maken, tenminste niet over belangrijke levensvragen. Natuurlijk maakt iedereen zich wel eens zorgen over zijn of haar financiële situatie, over het wel of niet op vakantie gaan en waar dan naartoe, over wat we vanavond weer eens op tafel zullen zetten. Zorgen over de kinderen, hoe doen ze het op school, hebben ze wel genoeg vriendjes, kunnen ze straks voor zichzelf zorgen?
Geloof me, die zorgen vallen in het niet als je te horen hebt gekregen dat je kanker hebt. Van het ene op het andere moment komen er vragen boven als: "Hoe lang heb ik nog?" , of "Wat is er mogelijk?"
Je gaat je afvragen of je je kinderen nog kunt zien opgroeien, of je ze voldoende klaargestoomd hebt voor het volwassen leven in de maatschappij, of ze het zonder moeder kunnen redden op korte termijn. Is mijn begrafenis geregeld? Wie gaat er voor mijn kinderen zorgen? Wie gaat mij verzorgen als ik het straks zelf onverhoopt niet meer kan?

Over de auteur

Gonda Slüter (1965) is werkzaam in het basisonderwijs. In 2016 is bij haar borstkanker vastgesteld. Na haar eerste boek ‘OverLeven, dertig dwaze dagen borstkanker’ is dit haar tweede boek. Naast deze boeken schrijft ze ook korte verhalen over haar twee boxers.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

OverLeven - In negen maanden naar opnieuw leven

Auteur:

Gonda Slüter

Categorie:

Gezondheid

Aantal pagina's:

138

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

13-03-2017

ISBN:

978-94-0223-414-5 / 9789402234145

Vaste prijs:

€ 18,99