Via de lens naar het hart - Het leven van een interventiejournalist

Pascal Van Nuffel

Category: Biographies

€ 25,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Met dit boek neemt Pascal u mee in de wereld van de interventiejournalistiek, of hoe reportages vaak via de lens tot in ons hart doordringen. De reportages in dit boek gaan over de zaken die hem voor altijd zullen bijblijven. Maar ook over de mensen die hij, door ze voor de lens te halen, nadien in zijn hart sloot. ‘Interventie-journalistiek’ is verslag uitbrengen over allerlei interventies van politie, brandweer, parket en nog zoveel andere diensten. Wanneer mensen blauwe lichtjes zien, wordt bij ieder van hen automatisch een interesse wakker. Mensen willen weten en liefst ook nog zien wat er gebeurd is. Dus ook dat nieuws moet tot in de huiskamers geraken. Zij zijn de mensen die in weer en wind, 24/24, 7/7 vertrekken om verslag te maken van de gebeurtenissen. Voor de één een noodzakelijk kwaad, voor de ander een nuttige zaak. In dit boek neemt Pascal u mee achter de schermen van zijn werk. U ziet de meest spectaculaire ongevallen die hij heeft meegemaakt, geïllustreerd met tal van foto’s en verhalen achter de drama’s.

From the book

Hoe het allemaal begon

Geen mens, ook ik niet, die ooit zou denken dat ik de bank- en verzekeringswereld bij Argenta definitief vaarwel zou zeggen in 2012. Ik werkte sinds 1997 bij Argenta en ben hen tot op de dag van vandaag nog steeds dankbaar voor deze kans. Ik had twee kantoren en een vijftal personeelsleden, maar toch werd het jaar 2012 een keerpunt in mijn leven. De bankensector veranderde zienderogen door de bankencrisis, kantoren verdwenen, quota werden hoger gelegd en de werkdruk op agenten en personeel steeg met de dag. Dus tijd voor een nieuw verhaal. Ik schreef toen al voor de regionale edities van ‘Het Laatste Nieuws’ voor de gemeenten Schilde, Rijkevorsel, Beerse en een stukje Schoten.
Mijn eerste teksten voor een weekblad gingen naar ‘TV Familie’. Bij ‘Dag Allemaal’, dat op nummer één stond in mijn verlanglijstje, eindigde ik net tweede bij een sollicitatiereeks. Maar ja, tweede is evengoed niets uiteraard, tenzij het feit dat je in een werfreserve zat. Omdat ‘TV Familie’ een zusterblad was van ‘Dag Allemaal’ ben ik daar eens gaan aankloppen. Ik mocht er beginnen maar mijn teksten en titels werden telkens veranderd wat me al heel snel begon te irriteren. Ik maakte meer vijanden dan vrienden bij de mensen die ik in die tijd interviewde. Ik vind, een journalist brengt het verhaal zoals de getuigen het vertellen, en niet op de manier die het beste verkoopt. Dat was en is tenminste nog mijn stelling. Het is misschien een eigenwijze interpretatie maar naar mijn mening wel de enige juiste. Natuurlijk, van enkele stukjes in een weekblad en in de krant kan je als zelfstandig journalist niet echt overleven.

About the author

Pascal Van Nuffel (Wilrijk, 12-05-1972) is erkend beroepsjournalist door het Ministerie van Binnenlandse zaken. Hij werkt sinds 2012 als interventiejournalist voor de Antwerpse regionale televisiezender ATV. Ook voor VTM-Nieuws worden regelmatig reportages en beelden opgevraagd van hem, in het kader van een samenwerkingsakkoord tussen beide tv zenders. Voor de geschreven pers was hij eerst regiojournalist voor Het Laatste Nieuws en later voor Gazet Van Antwerpen. Wat betreft de weekbladen schreef hij als freelancemedewerker eerst voor TV-Familie, daarna drie jaar voor Story en momenteel voor Dag Allemaal.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Via de lens naar het hart - Het leven van een interventiejournalist

Author:

Pascal Van Nuffel

Category:

Biographies

Number of pages:

246

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

12-05-2017

ISBN:

978-94-022-3374-2 / 9789402233742

Price:

€ 25,99

Language

Dutch