Op stap door Spanje - Dagboek & tips voor iedere pelgrim naar Santiago de Compostela

Aryanne Mol

Categorie: Reizen
  • (1)

€ 22,00
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Verhalen over pelgrimstochten gaan vaak over zingeving en spirituele inzichten. Maar wat is nou eigenlijk dagelijkse kost tijdens het lopen naar Santiago de Compostela? Wat neem je mee? Waar slaap je? Wat eet je? Wie ontmoet je? En hoe zwaar zijn die etappes nou eigenlijk?
Aryanne Mol neemt jou graag mee op reis in haar dagboek. Tijdens deze avonturen zal je niet alleen de sfeer proeven van de camino de Francés, maar vind je vooral ook tips en antwoorden op vele praktische vragen.

Uit het boek

Af en toe spiekte ik even achter mij, naar beneden de verte in, maar ik zag niemand meer de berg op komen.
Ik ben echt de allerlaatste! Als ik zo langzaam bleef lopen, dacht ik, zou ik het niet halen naar Roncevalles. Ik was ervan overtuigd dat ik in Orisson moest overnachten. Dat is al na acht kilometer, nog voor het hoogste punt van de berg.
Echter, hoe verder ik kwam, hoe meer mensen ik begon in te halen omdat ze hijgend en puffend stonden bij te komen. Ik had nergens last van en had eigenlijk helemaal geen pauze nodig, dus bleef ik doorlopen. Hoewel, geen last … hoe hoger het werd, hoe meer zorgen ik me begon te maken over de hoogte. Wat nou als ik een gammele brug over moet? Dat zal een onmogelijke opgave zijn! Mij op laten halen door een taxi zal ik ook niet durven, straks slipt zo’n auto van de berg af. Nee, ik leg mijn leven niet graag in de handen van iemand anders. Zelf lopen is beter. Ook al zal ik dan wel een heel eind terug moeten lopen naar St. Jean.
Ik was nu zo hoog dat wanneer ik achterom keek, ik een diepe afgrond in staarde. Die heb ik niet op de foto, omdat ik bang was mijn evenwicht te verliezen. Niet achterom kijken, maar doorlopen Aryanne. Het werd steeds hoger, maar ook steiler en smaller. Mijn hart ging tekeer. Ik raakte nu ook buiten adem, maar dan van angst.

Over de auteur

Aryanne Mol (1981) woont in het historische stadje Kampen, maar is erg nieuwsgierig naar de wereld daarbuiten. Ze gaat regelmatig op pad om het leven te ontdekken en te ervaren. Toen ze hoorde van de pelgrimstocht naar Santiago is ze vrijwel meteen in dit avontuur gestort. Vaak houdt ze een dagboek bij van haar belevenissen en zo ontstond dit boek. Het dagboek van een nieuwsgierige avonturier.

Reviews

2017-06-21 13:01:50 | Door: M van den Ende | Waardering:
Erg leuk en vlot geschreven!..een must voor elke avonturier op zijn of haar reis naar Santiago de CompastelaSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Op stap door Spanje - Dagboek & tips voor iedere pelgrim naar Santiago de Compostela

Auteur:

Aryanne Mol

Categorie:

Reizen

Aantal pagina's:

188

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

09-06-2017

ISBN:

978-94-0223-659-0 / 9789402236590

Vaste prijs:

€ 22,00

Waardering:

  • (1)