Perron-X

Steve Dedoncker

Category: Youth books

€ 22,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Zoals elk weekend, komen de vrienden van Perron-X samen in hun geheime clubhuis: het oude, vervallen stationnetje in het midden van boer Nagelmackers maïsveld. Het schooljaar is ten einde en de zomervakantie lonkt. De komst van een onverwachte gast zet een aantal vreemde gebeurtenissen in gang. Ze komen terecht op een schijnbaar betoverende plek waar een dramatisch incident leidt tot een onverwachte, gevaarlijke zoektocht die hun vriendschap danig op de proef stelt. Zullen ze de moed en de kracht hebben om dit raadselachtige avontuur tot een goed einde te brengen?

From the book

Vic keek om zich heen. Waar was Aline? En de anderen? Hij zag enkel de soldaten die hem, op enkele meters afstand, nog steeds achtervolgden. Hij had al twee mensen omvergelopen en was uitgescholden geweest en volgens hem zelfs vervloekt. Hij verstond de woorden dan wel niet, maar hun gezichten en gebaren waren duidelijk genoeg. Hij kon dit tempo niet lang meer volhouden. Hij was duidelijk niet fit. Zijn brein kookte. Hoe zou mijn avatar hierop reageren? Die wordt in ieder geval niet moe. Er klonk een schot!


"Ik heb geen extra levens", riep hij woest.


Ze hadden hem, op een haar na, gemist. Er smakte een tapijt in zijn gezicht. Het hing aan een overhangende luifel. Vics voeten haakten in elkaar en hij tuimelde over een stapel vloerkleden. Hij hapte naar lucht en krabbelde vlug overeind. Hij liep rakelings langs de boze verkoper. Een laag tafeltje met thee-attributen kon hij nog net ontwijken, maar de berg opgestapelde kussens was te veel. Voor de tweede keer ging hij onderuit. Achter hem werd nog volop geroepen en getierd.


Hij krabbelde weer recht en zag links een doorgang. Hij kwam terecht in een donker vertrek, maar achter het zware gordijn was een winkel en van daaruit had hij opnieuw uitzicht op de smalle straat. En voor de winkel... stond een soldaat.


Op handen en voeten kroop hij verder tussen de uitgestalde spullen. Enkele klanten keken bedenkelijk op hem neer. Wat verder zag hij een smallere doorgang die uitkwam in een soort opslagplaats. Dit was hopeloos. In deze stad leken alle huizen met elkaar verbonden te zijn. Dit deed Vic denken aan een spelletje dat hij al lang niet meer had gespeeld. De naam ervan ontglipte hem, maar het was iets met een doolhof en verborgen tips om er weer uit te geraken. Hij liep de opslagplaats in en sloeg rechtsaf. Verdorie, hij had een plekje nodig om zich te kunnen verstoppen. Achteraan in de kamer stond wat hij nodig had: hij opende een oude, stoffige koffer, stapte over de rand en sloot het deksel.

About the author

Steve Dedoncker, geboren in 1972 te Bornem aan de Schelde, is een creatieve duizendpoot.
Fijne jeugdherinneringen en een passie voor geschiedenis, kunst en cultuur inspireerden hem tot het schrijven van deze historische jeugdroman. Persoonlijke reiservaringen en –indrukken bepaalden zowel de achtergrond waartegen het verhaal zich afspeelt als het thema in het verleden, dat vandaag actueler lijkt dan ooit!
Steve’s tekentalent zorgde ervoor dat de omslag en de illustraties van dit boek ook van eigen hand zijn.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Perron-X

Author:

Steve Dedoncker

Category:

Youth books

Number of pages:

230

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

31-03-2017

ISBN:

978-94-022-3493-0 / 9789402234930

Price:

€ 22,99

Language

Dutch