Zatte Bramen en andere sfeerverhalen - Reizen langs Vlaamse velden, Franse dorpjes en Nederlandse natuurgebieden

Cora Verhelst

Categorie: Reizen

€ 19,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Reis met ons mee naar Zeeuwse natuurgebieden, Vlaamse velden en Franse parels. Ontdek de mooiste klaprozenvelden, fiets mee door Zeeuws-Vlaamse landschappen en geniet van mystieke sferen tijdens een educatieve avondwandeling aan de prachtige Zeeuwse kust. Ga op zoek naar verborgen kersenboomgaarden en beleef de kattenstreken van onze getijgerde reisgenoot mee! Want hij vergezelt ons naar de mooiste Franse plaatsjes van Noord-Frankrijk waar we het ultieme Franse vakantiegevoel beleven. En aan het eind van deze bijzondere reis… staat een fles zatte bramen voor ons klaar!

Uit het boek

Poes
Hij was altijd rustig, stil, en bedachtzaam. Met zijn wollige voetjes in het gras ontdekte hij behoedzaam de wereld. Meereizend met een camper was het alsof hij het wist: ik moet in de buurt blijven, de omgeving goed in mij opnemen, én mij netjes gedragen tegenover andere camperaars en kampeerders. Van harde geluiden en auto’s moest hij niets hebben. Daarom zochten we met de camper de stille plaatsen uit: vlakbij grasgroene velden met mysterieuze bosjes, waarin altijd wel wat te ontdekken viel. Van tevoren selecteerden we deze ‘groene’ camperplaatsen uit. We wilden wel dat hij met plezier met vakantie ging. We onderzochten welke ‘snuffelbosjes’ hem het beste bevielen, voelden met onze blote voeten aan grasvelden, zodat we zeker wisten dat hij met zijn fluwelen kussenvoetjes zowel internationale als nationale campings op een zachte manier kon ontdekken. Een andere camper kopen kwam niet ter sprake, zijn geur was steevast verbonden aan de zwarte banden en het witte kunststof dat onderdeel uitmaakte van onze ‘reisauto’. Nadat de bosjes op de camperplaats of camping tot in detail geanalyseerd waren, zakte hij tevreden en voldaan in slaap op ons dashboard of op de bestuurdersstoel waar jarenlang de geur van zijn baasje in doordrongen was.
Andere camperaars vroegen zich af hoe we onze kat zo opgevoed hadden, waarom hij altijd zo netjes in de buurt bleef. Het was nu eenmaal zo. We wisten niet beter.

Over de auteur

Cora Verhelst (1970) volgde een viertal jaren geleden de opleiding ‘journalistiek schrijven’. Sindsdien schrijft ze korte verhalen/columns waarvan ze de leukste, grappigste en boeiendste nu samengevoegd heeft in de bundel ‘Zatte Bramen en andere sfeerverhalen’. Samen met haar partner Ronny Bouwens, fotograaf, en kat Dimpey trekken ze er regelmatig in de natuur op uit om nieuwe avonturen te beleven. Daarnaast schrijft ze voor regionale kranten.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Zatte Bramen en andere sfeerverhalen - Reizen langs Vlaamse velden, Franse dorpjes en Nederlandse natuurgebieden

Auteur:

Cora Verhelst

Categorie:

Reizen

Aantal pagina's:

90

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

28-04-2017

ISBN:

978-94-0223-563-0 / 9789402235630

Vaste prijs:

€ 19,49