Meer nutteloze reisverhalen - Een vrolijke vaccinatie tegen reisbederf

Gerard van Wees

Categorie: Reizen

€ 23,00
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Vijf jaar geleden kwam Gerards eerste boek ‘Nutteloze reisverhalen’ uit. Zijn enige boek dat de magische grens van honderd gedrukte exemplaren heeft overschreden, de door hem zelf opgekochte en op zolder weggemoffelde kopieën meegerekend. Hoog tijd dus om als zesde boek eindelijk een vervolg op zijn succesnummer uit te brengen: “Meer nutteloze reisverhalen”. De reizen zelf vormen nog steeds alleen maar de achtergrond van waar het in het hoofd van Gerard echt om gaat: de reeks van afwijkende gedragingen, knetterende clichés en opvallende gebeurtenissen tijdens groepsreizen. Al dan niet terzijde gestaan door zijn dochters.

Uit het boek

Geheel en al voor ons bestwil worden we door captain Jack naar de beste souvenirwinkel van de Westelijke Jordaanoever gebracht: The Lama Bro’s. Niet alleen is alles betrouwbaar en authentiek en door sloeberige Palestijnen met de hand gemaakt, de prijzen zijn ook nog eens vriendelijk. Sterker nog, omdat we goede vrienden zijn, krijgen we ook nog eens vijftien procent korting. Maar alleen als we met dollars of euro’s betalen. Dan kunnen ze die vijftien procent er namelijk eerst ongezien bovenop gooien. Het blijkt, niet geheel verrassend, een van de grootste verzamelingen kitsch te zijn, die ik ooit heb mogen – of eigenlijk moeten – aanschouwen. Het parelmoer en nepgoud schreeuwen je tegemoet, slechts overstemd door de duizelingwekkende prijskaartjes. Maria en Jezus kijken je in duizendvoud van alle kanten aan. Het olijfhouten ‘kerststalletje’ van ongeveer een kubieke meter verleidt me nog bijna tot een impulsaankoop, maar ik word nog net op tijd tegengehouden door de praktische vervoersproblemen, de exorbitante prijs, de recordbrekende lelijkheid en het feit dat ik dat achterlijke ding totaal niet nodig heb. Meest onbegrijpelijke artikel: een doornenkroon. Wie koopt dat nou? Masochisten? Fanatieke christenen die een extreem rollenspel overwegen om de haperingen in de slaapkamer te overwinnen? Mensen met het levensmotto ‘je moet alles een keer gekocht hebben’? Schiet mij maar lek. Of eigenlijk: nagel mij maar aan het kruis. Ik ben snel weer buiten en word gelukkig relatief snel gevolgd door de anderen. Maar ach, als er ook maar één dingetje verkocht is, dan kan de gehele familie Lama weer een maand eten.

Over de auteur

Gerard van Wees is een wereldreiziger en een schrijver ineen, die in volle nieuwsgierigheid de wereld om zich heen observeert, consumeert en dan registreert. Dat is tenminste zoals hij zichzelf graag ziet in zijn ietwat verwarde en langzaam aftakelende hoofd. In werkelijkheid is hij een ICT’er die slechts enkele weken per jaar kan ontsnappen aan zijn monotone bestaan en daar dan zo van onder de indruk is, dat hij elke indruk obsessief in woorden omzet. U heeft het bewijs daarvan in handen.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Meer nutteloze reisverhalen - Een vrolijke vaccinatie tegen reisbederf

Auteur:

Gerard van Wees

Categorie:

Reizen

Aantal pagina's:

306

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

31-03-2017

ISBN:

978-94-0223-484-8 / 9789402234848

Vaste prijs:

€ 23,00