Cover voorkant
Het Groot ABC voor Blijer Presenteren - Zo word jij een authentiek spreker
Het Groot ABC voor Blijer Presenteren - Zo word jij een authentiek spreker

Het Groot ABC voor Blijer Presenteren - Zo word jij een authentiek spreker

Marjolein Diks

Category: Management

€ 26,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het Groot ABC voor Blijer Presenteren helpt sprekers van hun podiumvrees af, een eigen presentatiestijl te vinden en een goed verhaal te vertellen. PresentatieExpert Marjolein Diks helpt sprekers zich bewust te worden van kwaliteiten die zij al in zich hebben om een authentiek spreker te zijn. Veel boeken over presenteren gaan over het aanleren van technieken. Dit boek niet. Dit boek gaat over afleren wat je jezelf hebt aangeleerd. Omdat in iedereen al een blije spreker zit!

Winnaar Boekgoud Publieksprijs 2017 in de categorie 'Management'

From the book

WAT DOE IK MET MIJN ARMEN?
Ik krijg die vraag eigenlijk alleen vaak van mannelijke coachees. ‘Maar wat moet ik dan met mijn armen doen?’ En die vraag snap ik, maar ze is tegelijkertijd ook best een beetje vreemd. Want mannen maken zich geen zorgen over hun armen als ze bij de koffiemachine staan. Of in de rij bij de Albert Heijn. Of wanneer ze hun vrouw helpen bij de afwas. Het is een vraag die zij zich vooral stellen als ze moeten presenteren. Dan is er kennelijk een heel andere verwachting van ‘armen’. Alsof ze dan ineens speciale controle vergen en hevige aansturing?

PRESENTATIEMODUS
Als je het zo bekijkt, is dat wel bijzonder. Want jouw armen doen jouw hele leven al wat ze moeten doen, zonder dat je je daar op enig moment bewust van bent of hoeft te zijn. Maar juist op een podium wordt het dan ‘een dingetje’. Ik zie vaak mannen die in de ‘presentatiemodus’ gaan staan: handen voor hun buik met vingertoppen tegen elkaar (de gevarendriehoek), handen achter de rug (de schoolmeesterpositie), of de handen voor het kruis (de voetbalvariant). En het ziet er allemaal zo onnatuurlijk uit! Van die houding alleen zou je je al ongemakkelijk voelen!

ARMEN HOEVEN GEEN REGIE
Hoe fijn is dat nu, om allerlei aangeleerde trucjes te moeten toepassen om gewoon te kunnen praten? Hoe zou het zijn als je stopt met die regie te willen voeren over je armen en handen? En ze gewoon te laten doen wat ze jouw hele leven al doen? Het mooie is dat ze dan vanzelf gaan bewegen als je gaat praten! Armen hebben namelijk helemaal geen regie nodig. Ze ondersteunen jouw lijf en jouw gedachten al jaren, gewoon, omdat ze dat doen. Heb jij last van ‘regie op je armen’? Doe dan oefening IV.

About the author

Het verhaal van Marjolein Diks als ondernemer begint op 28 februari 2015 als zij besluit om na een lange communicatiecarrière bij de Rijksoverheid een ander pad in te slaan. Zij zag collega’s in hun presentatie worstelen met zichzelf en hun taaie boodschappen. Ze zag de aandacht van het publiek wegtrekken en de belangrijke boodschap niet landen. De boodschap van een blije spreker heeft meer impact. En verdient het om gehoord te worden.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het Groot ABC voor Blijer Presenteren - Zo word jij een authentiek spreker

Author:

Marjolein Diks

Category:

Management

Number of pages:

334

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 20 x 20 cm

Release date:

21-04-2017

ISBN:

978-94-022-3554-8 / 9789402235548

Price:

€ 26,50

Language

Dutch