Cover voorkant
De legende van Narvil
De legende van Narvil

De legende van Narvil

Sven Vernooij

Category: Young Adult

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De tocht waaraan ze zo blijmoedig begonnen verandert voor Sven en zijn vrienden in een onheilspellend avontuur. Ze belanden in de kille, duistere wereld van Narvil en beleven daar angstige, gevaarlijke momenten. Een weg terug lijkt onmogelijk. Hun inmiddels zeer ongeruste ouders die bekend waren met de gevaren van de legende van Narvil en deze zelf van dichtbij hadden meegemaakt, zijn vastbesloten hun kinderen uit de armen van het kwaad te redden.

From the book

Men werd wakker met het licht van de zon. Ze hoorden het geluid van de natuur dat naar hen riep om te leven en te genieten van al het geluk dat te vinden is in de wereld. En bij het rusten van de zon zou dan de maan verschijnen om over hen te waken, waardoor ze gerust hun ogen konden sluiten in de nacht. Ook zorgde het ervoor dat ze diep in de nacht toch elke vorm van blijdschap konden voelen. Zoals in elk ander dorp, had ook dit dorp te maken met bepaalde regels en taken die ervoor zorgden dat de bevolking kon overleven. Maar dit dorp had een vorm van verering die niet geliefd was bij andere dorpen. Dat kwam onder andere omdat de dorpelingen niet één maar twee goden vereerden. De verering van die twee goden kwam voort uit het verhaal dat al honderden jaren werd verteld door oude wijsheren. Deze verering zorgde ervoor dat de goden goed gestemd waren en dat er geen vloek zou komen te rusten op hun dorp. Een vloek zou zich kunnen verspreiden over het hele bos van Narvil. De verering verliep volgens een oude tekst die honderden jaren geleden gegraveerd was op een steen: "Op de dag dat al het licht verdwijnen zou, zal het jongste kind ter plaatse zijn lichaam verlaten en wederkeren bij dat wat onbekend is."
 
De kinderen kwamen aan bij het bos, dat omringd was met iets mysterieus. Ze stonden stil voor het bos zonder een woord te zeggen. Ze keken elkaar diep in de ogen en zagen bij elkaar dezelfde angst. Uiteindelijk nam Justus het voortouw. "Kom." Hij slikte. "We gaan het bos in."

About the author

Sven Vernooij (1997) woont in Den Dolder. Hier is hij begonnen met het schrijven van kleine verhalen en gedichten. Hij houdt ervan om creatief bezig te zijn; is het niet met schrijven, dan  wel met het maken van muziek. Daarnaast is atletiek ook een passie van hem. Dit is zijn eerste boek en hij hoopt dat de lezers het met veel plezier zullen lezen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De legende van Narvil

Author:

Sven Vernooij

Category:

Young Adult

Number of pages:

194

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

07-04-2017

ISBN:

978-94-022-3515-9 / 9789402235159

Price:

€ 21,50

Language

Dutch