Goddelijke Waanzin

Hilde Dumoulin

Categorie: Spiritualiteit
  • (10)

€ 21,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Door een onbenullig voorval op het werk ontdekt Lauri dat ze heldervoelend is. Ze maakt de oefeningen uit het boek ‘Hoogsensitiviteit als kracht’ en begint een dagboek bij te houden waarin ze ook haar dromen opschrijft om ze nadien te ontleden.
Als je je bovenkamer opkuist, doet dat heel wat stof opwaaien en ook Lauri creëert hiermee een enorme chaos in Psychiatrisch Centrum de Kemelberg, waar ze werkt als verpleegster. Ze komt tot de ontdekking dat de dingen die ze droomt en fantaseert daadwerkelijk beginnen te gebeuren.
Terwijl ze angsten krijgt voor haar eigen gedachten, blijft ze toch rustig verder pennen.

Uit het boek

Ik geloof dat de storm is gaan liggen en denk niet dat hij nog zulke vormen zal aannemen. Zo rustig voel ik me nu. Natuurlijk zal het nog waaien, regenen en bliksemen, maar die orkaan zal niet meer weerkeren. Het Spaanse graan heeft de orkaan doorstaan. Ja! Het is me gelukt en dit hoeft nooit meer te gebeuren. Maar dan moet ik mijn aandacht voortaan wel wat beter bij de les houden. In 2015 ben ik in de loop van het jaar wel ergens op dat juiste pad terechtgekomen, terwijl ik er geen idee van had dat ik de weg kwijt was. Toch voelde ik me verloren.
 
Vandaag, 14 augustus 2016, op een rustige aangename zomeravond, heb ik het gevoel dat mijn zelfvertrouwen eindelijk terug is. Vorig jaar was ik niet alleen de weg kwijt, maar ook mijn eigenwaarde. Vandaag ben ik dankbaar. Alles is terug duidelijk en we gaan verder, gestaag bergopwaarts. Ik laat mijn behoefte aan strijd nu helemaal los. Ik ben in vrede met mezelf.
 
Grappig eigenlijk, wat er gebeurd is op het werk. Anderhalf jaar geleden zou ik niet geloofd hebben dat ik dit allemaal zelf gecreëerd heb. Zelfs nu heb ik nog van die dagen dat ik denk: Wat hebben ze aangericht? Wat hebben ze me aangedaan met hun leugens en hun smerige achterklap? De jaloerse teven! Oeps, foutje van de firma. Soms vergeet ik het weer even: Ik ben honderd procent verantwoordelijk voor alles wat zich in mijn leven afspeelt. Ja juf, ik heb het begrepen. Sorry dat ik soms nog vergeet hé.
 
Ik heb dit allemaal zelf gecreëerd. Ik bracht de poppen aan het dansen op het werk. Het ging vanzelf. Ik heb er niets voor moeten doen, maar weet nog niet helemaal goed hoe het werkt

Over de auteur

Hilde Dumoulin (1960) is een geboren levensgenieter en een dromer die steeds haar hart volgt. Ze is mateloos gefascineerd door het functioneren van het menselijk brein en gaat het spirituele pad op. Haar leven komt voor de tweede keer in een wervelwind terecht, waardoor ze ‘wakker’ geschud wordt. Om verder te kunnen ontplooien, diende ze de ‘bijzondere vermogens’ in zichzelf te ontdekken. Deze innerlijke transformatie heeft haar aan het schrijven gezet.

Reviews

2018-02-26 07:19:57 | Door: Wil Offerhaus | Waardering:
Dit boek kwam ik tegen en de titel sprak mij aan en ik had het gevoel, dit boek wil ik lezen. Toen het boek binnenkwam heb ik het in 1x uitgelezen. Het is duidelijk en goed geschreven en ik herkende zoveel in dit boek waar ik zelf ook mee worstel dat het voelde als een feest van herkenning en thuiskomen. Het boek heeft mij geraakt en tot tranen beroerd. Door het boek van Hilde ben ik ook naar een Mir methode begeleidster gegaan en dit heeft mij zoveel gebracht. Dit boek is een aanrader. Dank je wel Hilde 🙏

2017-11-04 12:49:58 | Door: Patricia
Proficiat met je boek. Gezien ik zelf in de sociale sector werk zijn sommige zaken herkenbaar. De moeilijkheden rond leidinggevende en hoe zij gecoacht en gecontroleerd worden ( niet of amper) komt duidelijk aan bod. Anderzijds voel je de pijn die je mee maakte door een gebrek aan erkenning voor de bijdrage die jij levert in een team. De strijd die je gestreden hebt en helaas verloren. Het had zo mooi geweest moesten ze al die energie hebben kunnen integreren tot een geolied team met respect voor ieder zijn kwaliteiten. Ik kan het alleen maar spijtig vinden dat dit boek nog maar eens duidelijk maakt dat er nog heel veel werk ligt in de sociale sector. De "sociale sector"is de meest harde sector ( en onderbetaald) die er bestaat. Wij hebben immers geen productie noch werkmateriaal. Onze productie is welzijn van mensen en ons gereedschap is ons eigen zelf. Verzorg beiden en je biedt kwalitatieve zorg voor zowel de ontvanger als de gever van die zorg. Ik hoop dat het schrijven van dit boek vooral heel helend voor jezelf is geweest. Dat je nu verder kan. En schrijven is een mooi iets. Ik kijk uit naar een boek fictie of non fictie waarin je verder gegroeid bent. Je stijl zit goed en er zaten veel herkenbare stukken in uit jouw wereld. Dat maakte het extra grappig en herkenbaar. Succes.

2017-10-06 18:33:23 | Door: Sofia Venetis | Waardering:
Proficiat! Oprecht en intens boek, je schrijfstijl zorgt ervoor dat je het boek niet kunt wegleggen en deze in 1 keer wilt lezen!

2017-10-02 23:25:49 | Door: Mieke | Waardering:
Goddelijke waanzin geeft een inzicht in de dagboeken van een hooggevoelig hoofdpersonage dat gebukt gaat onder zware pesterijen op het werk. Je wordt mee heen en weer geslingerd door gevoelens van verraad, wraak, veerkracht, vergeving, spiriteel ontwaken, steun, hoop, teleurstelling en het moedig menselijk doorzettingsvermogen.

2017-07-26 23:41:36 | Door: Myriam | Waardering:
In je verhaal las ik met verbazing dat een goed bedoelde nota aan een collega een ware waterval aan consequenties meebracht. We hebben in de sociale sector nog véél te leren. Ik heb je boek in sneltempo gelezen. Niet alleen voelde ik met je mee,maar ik heb er ook veel uit geleerd. Proficiat met je persoonlijke groei, je doorzettingsvermogen en je blijvend optimisme dat je zo goed wist te verwoorden. Ik hoop het vervolg ook nog te mogen lezen!

2017-07-22 18:57:42 | Door: Anja Bodinot
Een ongekende collega die door het lezen van dit boek een gekende collega maakt. Je schrijfstijl, het gevoel alsook de bitterzoete humor die je gebruikt om jou eigenste verhaal de wereld in te sturen heeft me enorm geboeid. Een eye- opener voor mezelf en hopelijk voor vele anderen. Bedankt Hilde, alsook bedankt aan je bronnetje. Ook ik kijk uit naar het vervolg en ik hoop zeer oprecht dat de rust in je leven je kan inspireren om de onrust van hét leven de kop in te slaan. Succes ...

2017-07-22 22:18:42 | Door: Anja Bodinot
Al zijn sterren waard!

2017-06-19 12:49:22 | Door: Harriët Bergsma | Waardering:
Als je, net als de schrijfster, spiritueel aan het ontwaken bent, dan is dit goddelijke boek een feest van herkenning: Met al je nieuwe kennis en vaardigheden weet je jezelf op de been te houden, hoe waanzinnig de situaties ook zijn. Tot het lastig wordt. Je worstelt en oordeelt en roept jezelf tot de orde. ?Ben ik nou nog niet verlicht?? Nét als je het gevoel hebt dat al je tools je uit handen geslagen worden, besef je dat de waanzin zélf je grootste levensles is! Mest heb je nodig om te groeien!! Heerlijk geschreven!

2017-06-12 17:08:33 | Door: louisa van eester | Waardering:
Heb je boek in een adem uitgelezen, boeiend geschreven. Proficiat! Er is echter zoveel meer over te zeggen, ik ben het voor mezelf nog aan het verwerken. Ik heb veel teksten in je boek aangestipt om ze later nog eens te herlezen. Doe zo verder ,ik bewonder je doorzettingsvermogen

2017-06-10 20:44:35 | Door: Talboom nana | Waardering:
Heel intens boek...ik hou van je schrijfstijl....het boek heeft me ook diep geraakt...ik kon bijna mee je pijn voelen....scherp....ontroerend.grappig..gevat...ik wacht op het vervolg??Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Goddelijke Waanzin

Auteur:

Hilde Dumoulin

Categorie:

Spiritualiteit

Aantal pagina's:

244

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

12-05-2017

ISBN:

978-94-0223-613-2 / 9789402236132

Vaste prijs:

€ 21,49

Waardering:

  • (10)