Cover voorkant
De Christina - Strijd om een Bondgenoot
De Christina - Strijd om een Bondgenoot

De Christina - Strijd om een Bondgenoot

Loes Janse

Category: Young Adult
  • (2)

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De Christina is een Reutriaans oorlogsschip dat, net als haar bemanning, te vaak wordt onderschat in de strijd tegen het machtsbeluste Breelandse staatshoofd. Tijdens de reis moet Rosalinde Maerlant haar positie als vrouwelijke vertaler bevestigen, terwijl kapitein Edward Maerlant een manier moet vinden om zich bij de aanwezigheid van zijn dochter neer te leggen. Ondertussen ontdekt adelborst Henry Cartwright hoe het is om opgemerkt te worden. Op hun reis worden de drie Reutrianen geconfronteerd met een verwarde matroos, een weerzinwekkende baron en een vluchtende prins.

From the book

Met z’n twee renden ze door het bos naar beneden. De weg naar het strand leek langer dan voorheen. Rosalinde raakte buiten adem. Haar longen brandden en een kramp in haar onderbuik remde haar af. De winterse atmosfeer voelde niet langer koud aan, zelfs niet zonder mantel. De warmte stroomde door haar lichaam en deed haar adem tot stoom vergaan in de koude buitenlucht. Kanter leek ook op het punt van zwichten. Bij het rennen hield hij één hand op zijn sabel om er niet over te struikelen. Zijn gezicht was rood aangelopen en zijn voetstappen waren zwaar. De dikke laag sneeuw maakte het er niet makkelijker op.
Een roep deed hen blijven staan. Op het pad voor hen stonden twee soldaten, gehuld in het uniform van de vijand. Ze hadden hun musketten gericht op de twee Reutrianen. Rosalinde dacht dat haar hart uit haar borstkas zou barsten, zo hard leek het te kloppen. De twee riepen iets, maar de woorden drongen niet tot haar door. Opnieuw riepen de soldaten en nu drong door wat ze wilden. Ze zakte op haar knieën met haar handen omhoog. Kanter, die de taal niet kende, volgde haar voorbeeld. Voor geen moment wendde hij zijn blik af van de twee soldaten. 

About the author

Loes Janse (1997) studeert Film- en Literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden. Ze is opgegroeid in Rotterdam met haar neus in de boeken. Toch ging de haven voor de deur niet aan haar voorbij. Ze heeft zich laten inspireren door het water, wat uiteindelijk heeft geleid tot haar eerste boek.

Reviews

2017-06-14 12:13:58 | By: Chris H. | Rating:
Ik bleef maar lezen in dit boek. Het is zeker spannend én ontroerend. De schrijver beschrijft mannelijke en vrouwelijke personages in gelijke waarden. Ik raad dit boek zeker aan!

2017-03-26 19:08:30 | By: H. Verwoerd Verhoef | Rating:
In een adem uitgelezen.De schrijfster neemt je mee naar een andere tijd.De enige vrouwelijke opvarende tussen allemaal mannen op het oorlogsschip de Cristina laat ze heel dapper haar mannetje staan.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Christina - Strijd om een Bondgenoot

Author:

Loes Janse

Category:

Young Adult

Number of pages:

194

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

17-03-2017

ISBN:

978-94-022-3427-5 / 9789402234275

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)