De Borneo Affaire

Arie E. Mudde

Categorie: Thrillers

€ 21,99
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Het schip van een Nederlandse kapitein wordt overvallen door hedendaagse Indonesische piraten in de Zuid-Chinese Zee. De kapitein wordt gegijzeld en gevangen gezet in Borneo. De Nederlandse onderzoeker Aad Mulder probeert de kapitein vrij te krijgen, maar bij de losgeldonderhandelingen loopt het anders dan bedoeld. Soms gaat alles anders dan je denkt...

In De Borneo Affaire zitten waargebeurde voorvallen, maar ook fictie. Met dit boek probeert de schrijver een verhaal te schrijven dat ook in het echt gebeurd kan zijn.

Uit het boek

De Straat van Karimata is een van de gevaarlijkste plaatsen voor de huidige internationale scheepvaart. Hedendaagse piraten in snelle motorboten met radar en moderne radioverbindingen houden zich schuil in ‘s werelds grootste archipel, die van Indonesië, waar maar liefst meer dan zeventienduizend bewoonde en onbewoonde eilanden liggen. De wateren zijn berucht om hun wetteloosheid.
De Indonesische regering onderkent het probleem en er zijn door de autoriteiten vaste, en min of meer veilige vaarroutes aangewezen, die zoveel mogelijk worden bewaakt. Niet alleen met helikopters en politie- en marineschepen, maar ook heeft de Indonesische kustwacht een oude bommenwerper, een vrijwel onverwoestbare Blackburn Buccaneer, voorzien van de modernste camera’s, warmtesensoren en radars om omlaag te kijken. Het is een voormalig vliegtuig van de Braziliaanse luchtmacht dat met hoge snelheid, zeer laag over de vaarroutes vliegt. Het toestel patrouilleert, met zijn twee straalmotoren en met razend gebulder tussen de eilanden door, en kan duizenden vierkante kilometers per dag scannen.
Maar dat gebeurt allemaal overdag, ‘s nachts niet. Dan ontbreekt alle orde en gezag, dan heerst er een toestand van anarchie op de vrije zee. Dan zijn de piraten actief.

Over de auteur

Arie E. Mudde werkte voor zijn pensionering veertig jaar als rechercheur bij de Rotterdamse politie. Hij doorliep daar verschillende rechercheafdelingen en deed wereldwijd onderzoeken naar internationale verdovende middelensmokkel en piraterij. Na zijn loopbaan is hij begonnen met schrijven, geïnspireerd door zijn recherchejaren en de biografische gebeurtenissen gedurende die periode. In zijn boeken beschrijft hij locaties waar hij in zijn werkzame leven rechercheonderzoeken heeft gedaan, en samenwerkte met de lokale overheden.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De Borneo Affaire

Auteur:

Arie E. Mudde

Categorie:

Thrillers

Aantal pagina's:

276

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

29-05-2017

ISBN:

978-94-0223-640-8 / 9789402236408

Vaste prijs:

€ 21,99