Persistentie Volharding

Violeta Cardoso Assani

Categorie: Geloofszaken

€ 16,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Volharding is tot het uiterste gaan van je vermogen en capaciteiten om je doel te bereiken. Het is vereist om ook na veel valpartijen en mislukkingen toch nog verder te gaan met hetzelfde onderwerp. Het doel is haalbaar. Toch constateer ik dat het niet makkelijk is om te volharden. Door alle ellende waarmee men te maken krijgt, raakt men in verwarring. Het feit dat men steeds maar weer struikelt en er maar geen uitgang lijkt te komen naar het licht.
Heb moed, het leven is hard.
Eerlijk gezegd zou het leven erg saai zijn als alles in eenzelfde lijn verliep. Aangezien men geboren is met bepaalde (verborgen) capaciteiten, is het soms nodig dat er dingen gebeuren in het leven die ons wakker schudden om actie te ondernemen.
Maar hoe geeft u uzelf de ruimte om uzelf te ontplooien en in uzelf te geloven?

Uit het boek

Het leven zit in de kern van de PERSISTENTIE (volharding), omdat wij als mensen beperkte aangeboren basisfuncties hebben meegekregen van Moeder Natuur. Volharding beschrijf ik als een ‘discipline‘, maar omdat discipline op zichzelf veel weerstand oproept, kies ik ervoor om dit woord niet letterlijk te gebruiken. Maar ik bedoel het wel zo. Standvastig, onvermoeibaar, trotseren, aanhouden, vasthouden, dat zijn allemaal begrippen die verband houden met het woord volharding.
Volharding is tot het uiterste gaan van je vermogens en capaciteiten om je doel te bereiken.
Volharding is te vergelijken met een topsporter die voor een gouden medaille gaat.
Je moet heel veel trainen en zelfs uren per dag besteden om je lichaam in conditie te houden.
Volharding is: eisen dat je lichaam, je gedachten, je passie doen wat jij wilt en aan jou willen gehoorzamen.
Maatregelen moeten genomen worden om te kunnen blijven volharden.
Het is vereist om ook na veel valpartijen en mislukkingen toch nog verder te gaan met hetzelfde onderwerp. Het doel is de haalbaarheid.

Over de auteur

Violeta Cardoso Assani is afkomstig uit Angola, geboren in de hoofdstad Luanda. Ze is een weeskind. Haar moeder overlijdt wanneer ze ongeveer 8 jaar is en haar vader een paar jaar later. Ondanks deze tragedie heeft ze niet opgegeven te geloven in het positieve van het leven. De educatie die ze thuis meegekregen heeft, heeft haar geholpen om volharding op te bouwen. Haar vader vertelde haar meestal om sterk te zijn in het leven, mocht hij er niet meer zijn. In het jaar 2001 krijgt ze de boodschap vanuit haar vaderland dat haar vader is vergiftigd en overleden. Op dat moment was ze aan haar laatste jaar van het middelbaar onderwijs begonnen. Haar leven viel uiteen. En toch heeft ze dankzij haar moed en het geloven in het positieve en in een God die bestaat haar leven kunnen herpakken. Ze heeft haar middelbare studie afgemaakt. Daarna is ze afgestudeerd in retail management

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Persistentie Volharding

Auteur:

Violeta Cardoso Assani

Categorie:

Geloofszaken

Aantal pagina's:

72

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

07-04-2017

ISBN:

978-94-0223-504-3 / 9789402235043

Vaste prijs:

€ 16,49

Taal

Nederlands