Pygmeeën liggen tussen Frankrijk en Spanje - en andere kinderuitspraken

Carla van Vliet

Category: Children books
  • (4)

€ 17,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Kinderen en taal. Deze twee ingrediënten vormen de basis van dit luchtige boekje. Carla van Vliet verwondert zich over de vaak logische manier waarop kinderen met onze vaak onlogische Nederlandse taal omgaan. Gedurende haar functie als bijlesjuf kwamen heel wat kinderuitspraken voorbij. De grappigste heeft ze opgeschreven en verzameld. Soms om te lachen en soms om verdrietig van te worden. Want sommige van de prietpraatjes leggen de schrijnende leefomgeving, de opvoeding, van een kind bloot. Confronterend. Als Carla tenslotte ook haar eigen fouten aan bod laat komen en die op humorvolle wijze kan benoemen, ontstaat er een toegankelijk boekje.

From the book

herfst

About the author

Carla van Vliet houdt van taal, zij schrijft graag en regelmatig. Als juf ziet ze ook hoe kinderen met taal omgaan. Hoe moeilijk en onlogisch dit vaak voor hen is. En wat een grappige maar ook ontroerende uitspraken dit regelmatig oplevert. Omdat het tijdloze humor is wilde zij dit vastleggen in een boek.

Reviews

2017-05-18 11:45:43 | By: Hanny Kamphuis | Rating:
Wat kunnen kinderuitspraken toch grappig zijn! ? En zeker als ze ook nog eens humoristisch zijn opgeschreven ?? Een heel leuk boekje dat je laat glimlachen, grijnzen en schateren.

2017-05-08 14:22:50 | By: Geke | Rating:
Geweldig boek! Natuurlijk bevat het veel hilarische uitspraken van slimme en grappige kinderen, maar het gaat verder dan dat. Zo is wordt in het hoofdstuk 'Gedrag' ook aandacht besteed aan het aandeel dat ouders hebben in het lief en (vooral) leed van kinderen. En dat zonder belerend te zijn. Knap gedaan.

2017-05-08 16:41:23 | By: Carla | Rating:
Een heerlijk gezellig boek,wat ik gedoseerd lees, dan geniet ik er langer van. Heerlijk herkenbaar. Nu wachten op het vervolg.

2017-05-08 17:03:59 | By: Carina Pronk-Niemeijer | Rating:
Een heerlijk boekje dat je een kijk geeft op de (taal)belevingswereld van kinderen. Van leuke, eerlijke en hilarische uitspraken tot ontzettend ontroerende. Een boekje om telkens weer opnieuw even op te pakken en in te neuzen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Pygmeeën liggen tussen Frankrijk en Spanje - en andere kinderuitspraken

Author:

Carla van Vliet

Category:

Children books

Number of pages:

78

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 20 x 20 cm

Release date:

28-04-2017

ISBN:

978-94-022-3566-1 / 9789402235661

Price:

€ 17,49

Language

Dutch

Rating:

  • (4)