"Ik adem in klanken" - Een heerlijke duik in het leven en werk van vrouwelijke componisten

Nadia Dhondt

Categorie: Kunst, cultuur & muziek

€ 21,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

"Ik adem in klanken" is een muzikale ontdekkingsreis met vrouwen in de hoofdrol. De middeleeuwse Hildegard von Bingen komt het eerst in beeld. Haar muziek blijft boeien en ontroeren. En zij is niet de énige. Duizenden vrouwen kunnen eindelijk het stof van vergetelheid van zich afschudden. Je ontdekt hier 25 getalenteerde meesters. Via YouTube kun je genieten van hun adembenemende composities. Ondanks alle taboes, hebben zij het beste van zichzelf gegeven. Ze komen naar voren in een historische, maatschappelijke en sociale context. Begin 20ste eeuw komt Lili Boulanger als zoveelste wonderkind in het vizier. Als verbazing je metgezel was, vind je hier een muzikaal hoogtepunt. Met haar eindigt deze reis.

Uit het boek

WOW! Schoonheid is een wonder om te koesteren.

Wie eenmaal door dit mirakel is omvergeblazen, vindt hier een verbazende verrijking. Voor anderen opent zich een nieuwe hemel. Deze duik is geen sprong in het duister. Je wordt opgevangen - niet door grote namen als Bach, Mozart of Beethoven - maar door Hildegard von Bingen, Fanny Mendelssohn, Clara Schumann of een van de vele anderen. Deze - door historici vergeten en verguisde kunstenaars - leiden je binnen in hun wereld. Via de tragiek van hun levens, bereik je hoge toppen van schoonheid: verbluffend nieuw, innig ontroerend en altijd overweldigend mooi.

Waag deze duik!

Over de auteur

Nadia Dhondt is van opleiding leerkracht. Na haar taak in het onderwijs heeft zij enkele jaren Muziek-cultuur en Muziekgeschiedenis gevolgd in de Stedelijke Muziekacademie van Sint-Niklaas, bij wijlen Prof. Dr. Christiaan de Lannoy. Verder heeft zij haar muzikale kennis uitgebreid met talrijke lezingen, cursussen, boeken en cd’s. In de 15-jarige zoektocht naar vrouwenlijke componisten heeft zij een boeiende hobby gevonden. Deze taak is verre van volledig, maar het resultaat overtreft al haar persoonlijke verwachtingen. Lezingen komen samen in dit boek.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

"Ik adem in klanken" - Een heerlijke duik in het leven en werk van vrouwelijke componisten

Auteur:

Nadia Dhondt

Categorie:

Kunst, cultuur & muziek

Aantal pagina's:

232

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

30-06-2017

ISBN:

978-94-0223-562-3 / 9789402235623

Vaste prijs:

€ 21,49