In eer en geweten - Lieke 1947

Catharina Scheenen-Vrijsen

Category: Novels

€ 22,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Lieke is het dochtertje van Betsy. Als Betsy geen thuis meer heeft omdat haar moeder is overleden, gaat ze bij een oudere man, Hendrik, inwonen. Als Hendrik merkt dat het kind waarvan Betsy in verwachting is, niet van hem is, doet hij dingen waar hij later veel spijt van krijgt. Als Betsy overlijdt erkent hij haar kind als zijn eigen zoon... en ook Lieke probeert hij weer terug te winnen. Hendrik haalt een vrouw, Truida, uit het klooster die daar niet thuis hoort. Na veel gedoe weet hij haar voor zich te winnen en dan krijgt hij een ‘echt’ gezin. De rode draad is Peter, een jonge priester, die de fouten van de oude pastoor weer recht trekt.

Deel 2 van het verhaal van In eer en geweten ook lezen? Klik hier.
Deel 1 en deel 2 bestellen voor een voordelige combinatieprijs? Klik hier.

From the book

Ze hoorde niet dat de achterdeur met een ruk open ging, maar wel zag ze de lange gestalte van tante Hes boos aan komen lopen. Ze plukte Lieke bij de slootkant weg en trok haar mee naar de achterdeur. Onderwijl mopperde ze dat die zus van haar nog dommer was als het achtereind van een varken. Halfweg de tuin liet ze Lieke even los om een sliert roestbruin haar, dat los geschoten was, weer in haar knot te stoppen. Binnen zette ze het verschrikte kind in de gang en ging zelf de woonkeuken binnen waar ze begon uit te varen tegen haar zus. Dat het geen werk was om een kind zonder manteltje mee naar buiten te nemen en haar dan in den hof achter te laten.
'Toen je haar kreeg was je zelf nog een kind Betsy, maar nu moest je toch wijzer wezen! En haar dan bij anderen te dumpen, je eigen vlees en bloed! Moeder zou zich in haar graf omdraaien als ze er van wist.'
Betsy begon te huilen. 'Jij bent mijn oudste zus Hes, van jou had ik hulp verwacht!'
'Stil,' zei Hes. 'Ze is op de gang. We zullen zien wat Barend er van zegt als hij zo dadelijk thuis komt!'

About the author

Toen onze kinderen op zichzelf gingen wonen ben ik pas goed gaan schrijven. Gedichten, verhalen en nu ook boeken. Ik zou het zo jammer vinden als de jeugd van tegenwoordig niet meer weet hoe wij vroeger geleefd hebben. Zonder centrale verwarming en alle apparaten die het werk gemakkelijk maken. Wij wasten onze nek nog bij de gootsteen en hadden thuis een houten plee. Over die tijd schrijf ik omdat ik die zelf heb meegemaakt. Opdat de jeugd zal weten hoe hun voorouders geleefd hebben.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

In eer en geweten - Lieke 1947

Author:

Catharina Scheenen-Vrijsen

Category:

Novels

Number of pages:

296

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

07-07-2017

ISBN:

978-94-022-3714-6 / 9789402237146

Price:

€ 22,49

Language

Dutch