Ridderleed - Het raadsel Christo von Moritz

Victor Laurentius

Categorie: Romans

€ 15,99
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Heeft de gekte toegeslagen of stamt edel-yuppie Christo von Moritz werkelijk af van Duitse oeradel? En welk verband is er tussen de Vrijmetselarij, Graaf Willem I van Holland en een geruchtmakende zaak van onderzoekszwendel in archievenland?

Hoofdpersoon Von Moritz gaat op zoek naar zijn adellijke herkomst en ontdekt dat uiterlijk vertoon en identiteitsvervalsing van alle tijden zijn. Om een echte edelman te worden, besluit hij de daad bij het woord te voegen.

Uit het boek

Als kind heb ik ooit eens zelf een genootschap opgericht: De Geheime Club. Eerlijk gezegd had het nog weinig te maken met mijn latere interesses. De Club was bedoeld voor miskend talent, waartoe ik ook mezelf rekende. In de eenzaamheid van mijn jongenskamer had ik zelfs een clublied bedacht, met als refrein: ‘De Geheime Club, en niemand hoort erbij, de Geheime Club, en niemand hoort erbij’. Joost mag weten hoe ik aan die tekst kwam, maar hij bleek visionair: ik bleef het enige lid. In die jaren wist ik mij te onderscheiden op de Brabantse voetbalvelden, want als spits was ik een belofte. Maar toen de scout van Ajax langskwam, werd het zoontje van de voorzitter naar voren geschoven. Die les had ik vast geleerd: talent is geen garantie voor succes.
Wat me terugkijkend opvalt, is dat de miskenning geen aanslag was op mijn ego, maar op een nog latent ridderlijk eergevoel. Hoe is het anders te verklaren dat ik mijn clubblad verluchtigde met een fictief wapenschild en het gebruik van gothische letters? Dat geschiedenis mij desondanks weinig boeide zal het gevolg zijn geweest van het toenmalige onderwijs, met haar nadruk op modieuze jankonderwerpen. Als enige in de klas was ik voorstander van kernraketten, de rest volgde gedwee het morele kompas van een leraar die je bij zijn voornaam moest aanspreken. Geen wonder dat die Kinderen voor Kinderen-gekte geen vat op me kreeg: ik was immuun voor dit soort hersenspoeling.

Over de auteur

Victor Laurentius (1973) is historicus en galeriehouder in Den Haag. Hij is als onderzoeker werkzaam geweest voor het Nederlandse Rode Kruis en is o.a. ambassadeur van het Museum Engelandvaarders

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Ridderleed - Het raadsel Christo von Moritz

Auteur:

Victor Laurentius

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

60

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

16-06-2017

ISBN:

978-94-0223-696-5 / 9789402236965

Vaste prijs:

€ 15,99