Mijn vriendin kwam ook bij de dokter - Wat betekent het als je vader of moeder de diagnose kanker krijgt?

Ingky

Category: Health

€ 17,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Veel kinderen krijgen te maken met de alles verpletterende ziekte... Kanker. Hoe vergaat het hen in de periode waarin een van de ouders de diagnose krijgt tot aan de sterfdag en de uitvaart? Dit boek geeft een helder beeld van wat de kinderen ondergaan en doorstaan. De impact op het gezin en wat de omgeving voor hen hierin kan betekenen.

From the book

Sterre is ook bij haar ouders en vergaat weer van de pijn. Zo erg dat zij de VU bellen en mogen komen. Samen met de vader van Sterre gaan Bob en Sterre naar de VU. Sterre blijft een nachtje en haar vader blijft de nacht bij haar in de VU.
Bob haalt Flo op bij zijn schoonmoeder, ik breng Prinses thuis. Zij gaan met zijn drietjes in bad en genieten STIEKEM van het feit dat er weer in huis gespeeld, gelachen en herrie gemaakt mag worden.

Rond de middag belt Sterre dat zij naar huis mag. Zij gaat eerst nog even naar het huis van haar ouders en komt in de avond naar huis. Bob gooit de telefoon van frustratie door de gang. Dan vertelt hij in de tuin aan Flo dat mama vanavond weer thuiskomt.
Flo wordt boos, woest en verdrietig, hij had zo gehoopt nog een avond en nacht samen met zijn vader te kunnen zijn… Met zijn vijf jaar weet hij inmiddels maar al te goed wat het betekent als zijn mama weer thuis is… !
Bob legt uit dat mama eerst nog even gaat uitrusten bij opa en oma.
Flo roept vervolgens keihard door de tuin: "En gaat dan lekker dood!"
Bob wordt woest en grijpt Flo in zijn kladden. "Mama gaat niet dood, Flo. We maken haar beter! Je mag dat nooit meer zeggen!"
Flo huilt en blijft bij zijn standpunt dat mama nog een nachtje in het ziekenhuis had moeten blijven… Bob is eerlijk en deelt dat gevoel met Flo.

About the author

Ingky is geboren en getogen in Noord-Holland. Ze heeft drie kinderen, twee dochters en een zoon. Ingky werkt, leeft en communiceert uit eigen ervaring. Ze is afgestudeerd als kindercoach en begeleidt kinderen, jong volwassenen en gezinnen. Ze noemt zichzelf kindervriend.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Mijn vriendin kwam ook bij de dokter - Wat betekent het als je vader of moeder de diagnose kanker krijgt?

Author:

Ingky

Category:

Health

Number of pages:

102

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

30-06-2017

ISBN:

978-94-0223-733-7 / 9789402237337

Price:

€ 17,49

Language

Dutch