Cover voorkant
Interne communicatie - Een handleiding
Interne communicatie - Een handleiding

Interne communicatie - Een handleiding

Luc Elen

Category: Management

€ 22,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Luc Elen houdt niet van theoretische modellen. Hij houdt het graag praktisch. Toen hij tijdens zijn militaire dienstplicht geconfronteerd werd met een crisis, leerde hij het belang van een goede interne communicatie kennen. Luc is getrouwd en heeft samen met Marianne drie volwassen kinderen. Door zijn rol als HR directeur kon het niet anders of interne communicatie werd een van zijn allerbelangrijkste aandachtspunten.

From the book

Zet mensen rond de tafel en vraag hen wat het moeilijkste was in een project.
Waarschijnlijk zullen ze zeggen dat het de communicatie was.
Vraag mensen waarom een project fout liep:
Het zal de communicatie zijn.
Vraag mensen waarom ze iets anders deden dan wat de bedoeling was:
Ze hadden het verkeerd begrepen.
Vraag mensen waarom ze elkaar niet begrijpen:
Het zal de communicatie zijn. Mensen hebben niet geleerd te luisteren met de oren van degene die een boodschap geeft. Omdat de mond van de spreker niet spreekt volgens de oren van de toehoorder.
 
Wat is dan eigenlijk het doel om te zorgen voor een degelijke communicatie?

  • Ervoor zorgen dat iedereen de juiste informatie krijgt om zijn of haar werk juist en goed te doen.
  • Ervoor zorgen dat iedereen de juiste informatie krijgt om ‘de stap voor’ en ‘de stap na’ hun handeling te begrijpen en er het verband van in te zien.
  • Ervoor zorgen dat iedereen de juiste informatie bezorgd krijgt om het volledige doel van uw bedrijf of organisatie te kennen en te begrijpen. 
Medewerkers die de juiste informatie krijgen, die hun werk in een geheel kunnen plaatsen, en die denken en handelen in de context van doelstellingen, zijn altijd meer betrokken en zullen hun baan beter doen.
Deze drie punten vormen een goede interne communicatie.
Het gaat om een structurele factor (juiste informatie krijgen), een organisatorische factor (de samenhang zien) en een persoonlijke factor (begrijpen en juist handelen).
Voor een goede communicatie is het nodig de structurele factor, het operationeel aansturen en de persoonlijke factoren in kaart te brengen. Deze handleiding zal je daarbij helpen. Als je dan de achterliggende structuur respecteert en consequent toepast, dan zal jouw interne communicatie zichtbaar verbeteren.

About the author

Zet mensen bij elkaar om over hun bedrijf te praten. Vrij snel gaat het over samenwerken en communiceren. Als interne communicatie geen structuur heeft, loopt het snel mis. Interne communicatie kan je altijd verbeteren. Door via een structuur te weten welke interne communicatie nodig is om een project, een doel, te realiseren, zal het samenwerken en het eindresultaat altijd verbeteren.

Deze handleiding geeft, op basis van een structuur en herkenbare voorbeelden jou een handleiding om naar jouw organisatie te kijken. Met deze handleiding in je achterzak kan ook jij een bijdrage leveren tot een betere interne communicatie.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Interne communicatie - Een handleiding

Author:

Luc Elen

Category:

Management

Number of pages:

194

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

04-08-2017

ISBN:

978-94-022-3707-8 / 9789402237078

Price:

€ 22,50

Language

Dutch