Cover voorkant
Wortels van een uitgesproken woord
Wortels van een uitgesproken woord

Wortels van een uitgesproken woord

Dianara Sillé

Category: Biographies
  • (1)

€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Op elfjarige leeftijd verhuisde Diana van Curaçao naar Nederland. Zij vertelt in dit boek haar ervaringen. Hoe het was om het enige donkere meisje in de klas te zijn en wat voor invloed pesten heeft. Zij schrijft ook over haar tienerjaren, haar mislukte liefdesleven en hoe het was om als alleenstaande moeder een tweeling op te voeden. Op vijfentwintigjarige leeftijd wordt ze door vier mannen verkracht. Ze vertelt over deze gebeurtenis en over de lessen die ze hieruit heeft getrokken. Een zoektocht naar het geloof, dat ze uiteindelijk in Israël vond. Dit is een boek over hoop, geloof en vertrouwen.

From the book

Het was geen gemakkelijk proces. Schrijven over jezelf kan heel leuk zijn, maar ook confronterend en pijnlijk. Tijdens het schrijven van dit boek leerde ik mezelf beter kennen, het was alsof alle puzzelstukjes in elkaar vielen en ik achter de ware reden van mijn schrijven kwam: namelijk mijn traumatische ervaring delen met anderen. Het zou geen vrolijk kinderboek meer worden, maar een boek over verdriet en hoe ik daar bovenop kwam.
Op mijn vijfentwintigste ben ik door een groep jongens die ik kende, ontvoerd en verkracht. Het liefst wilde ik er niet meer over praten. Het hoofdstuk over de verkrachting bracht alle emoties weer terug. Ik schreef in detail over de gebeurtenissen en dat was moeilijk. Het schrijven van dit hoofdstuk duurde langer dan alle andere hoofdstukken. Ik zocht excuses, zodat ik niet verder hoefde te gaan, maar uiteindelijk is het toch gelukt om het zo goed mogelijk op papier te zetten.
 
Dit verhaal begint met mijn verhuizing van Curaçao naar Nederland en de moeizame en eenzame schooljaren die volgden. Ik vertel over de komst van mijn tweeling, de verkrachting en de reis naar Israël, mijn reis op zoek naar mezelf en het geloof.
Met dit boek wil ik anderen hoop geven. Hoop aan jongeren die het op school moeilijk hebben en het niet meer zien zitten. Hoop aan alleenstaande vrouwen, die net als ik destijds, hun kinderen alleen moeten opvoeden. Hoop aan slachtoffers van een verkrachting of iedere andere vorm van geweld. Vrouwen die de wanhoop nabij zijn en zelfs een eind aan hun leven willen maken.

About the author

Dianara Sillé werd in 1976 op Curaçao geboren. In 1988 verhuisde Dianara, samen met haar familie, naar Nederland. Dianara heeft grote belangstelling voor literatuur en kunst. Op haar 25ste werd zij door een groep bekenden verkracht, een traumatische ervaring die haar een andere kijk op het leven gaf. Zij ging zich in religie verdiepen. Na een lange zoektocht koos zij ervoor om door het leven te gaan met een eigen geloofsvisie.

Reviews

2017-08-02 20:50:03 | By: Anish | Rating:
Met tranen van verdriet en geluk gelezen..Een verhaal dat jou zo raakt en laat zien dat er altijd hoop is, waar er geloof is!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Wortels van een uitgesproken woord

Author:

Dianara Sillé

Category:

Biographies

Number of pages:

184

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

29-05-2017

ISBN:

978-94-022-3636-1 / 9789402236361

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)