Eilandjesbrein

Patrick Jorna

Category: Health

€ 18,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Volg het gezin van Nelis Patrick Jorna in hun wanhopige zoektocht naar duidelijkheid en naar antwoorden. Verdwaal in de wirwar van diagnoses. Voel mee met zijn zoon die de dupe is van kortzichtigheid en starheid. Die opgezadeld zit met een ADHD diagnose, maar misschien wel autist is. Boven alles, luister naar dit gezin, word bewust van de grenzeloze liefde voor Sam, en strijd mee voor een goede toekomst voor hem.

From the book

Steeds zijn er maar oplopende conflicten met zijn twee broers. Hij heeft grote stemmingswisselingen. Zijn frustraties zorgen ervoor dat hij op de meest verrassende momenten als een bom kan exploderen. Hij is altijd maar in de verdediging met de daaropvolgende eindeloze, hevige en soms extreme discussies, waarin soms zelfs doodverwensingen worden geuit. Als ik thuis kom na mijn werk, tref ik daar dagelijks een totaal uitgeputte en chagrijnige vrouw aan die met de handen in het haar rondloopt. Iedereen thuis lijdt onder de situatie en wordt door de stress en de opstapelende frustraties steeds eerder boos. We kunnen steeds minder hebben van elkaar. Daar komt ook nog bij dat Rick, de oudste, en Jack, de jongste broer, behoorlijk aandacht tekort komen, uiteindelijk gaat bijna alle aandacht naar Sam en beginnen ook deze twee om aandacht te vragen, wat meestal uitloopt op negatieve aandacht. Dit kunnen wij natuurlijk niet vol blijven houden. Op deze manier zal alles alleen nog maar verder bergafwaarts gaan.
 
Voor de omgeving is het ook verwarrend, omdat Sam van buiten een ‘normale’ jongen is die zijn zegje doet en heel pienter is. Als zij dan verhalen van ons horen over Sam, kijken ze ons soms verbijsterd aan en krijgen wij vaak het gevoel dat ze ons niet geloven en dat ze denken dat we alles overdrijven. Was dat maar zo.
 
Er moet toch iets zijn om dit te doorbreken en onder controle te krijgen. We dachten met ‘Barend’ een oplossing te vinden, maar we zijn van de regen in de drup beland en kunnen nu alleen nog maar roepen:HELP

About the author

Nelis Patrick Jorna, een schorpioen geboren in 1971, is een gewone hardwerkende vader van een gezin dat al jaren opbokst tegen het starre gedrag van diverse zorgaanbieders. Wat eigenlijk begon als een remedie tegen de ophopende frustraties door deze van zich af te schrijven, liep uiteindelijk uit tot het schrijven van 'Eilandjesbrein'. Een weergave van een zoektocht die uit het hart geschreven is en uit pure liefde voor zijn zoon, Sam.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Eilandjesbrein

Author:

Patrick Jorna

Category:

Health

Number of pages:

120

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

29-05-2017

ISBN:

978-94-0223-619-4 / 9789402236194

Price:

€ 18,49

Language

Dutch