Een Partij die Aanspoort tot Matiging - Reduceren om betere maatschappelijke balansen te bewerkstelligen

Piet van der Ploeg

Category: Society

€ 15,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit boek is een uitnodiging tot een frisse wind door de politiek. Het beschrijft maatschappelijke misstanden, het doorgeschoten rendementsdenken en het falende overheidsbeleid in het Nederland anno 2017. Of het nu gaat om het streven naar winstmaximalisatie, de groeiende kloof tussen arm en rijk, de uitstoot van broeikasgassen of het aantal flexcontracten: het mag allemaal wel wat minder!

From the book

De onstuitbare goederenstroom voor de consument

De commerciële jongens van de marketing slingeren voortdurend nieuwe producten op de markt, waaronder levensmiddelen, kleding, elektronica. Merkartikelen, nieuwe modellen, nieuwe trends etc. Moet deze ontwikkeling zo doorgaan? Ja natuurlijk, zou je denken, het levert toch werkgelegenheid op? Ja toch? Inderdaad! Een juniorvakkenvuller bij een grote supermarkt kan erover mee praten. Wat een enorme verscheidenheid aan producten en uitvoeringen. Het ene merk met potjes groenten probeert het andere merk een hak te zetten. Of kiest de consument het iets goedkopere eigenmerkproduct? We zien hier tientallen soorten en verpakkingen in diverse afmetingen. We zijn inmiddels naar binnen gelopen bij ’s lands grootste grutter en zijn aanbeland bij een enorm assortiment shampoos van een aantal bekende merken. Men neemt drie grote passen en komt vervolgens tot de conclusie dat men de shampoos nog niet gepasseerd is.
 
Ik kijk op mijn boodschappenlijstje en ben op zoek naar eieren. Zo kom ik tot de ontdekking dat er scharreleieren, maïseieren, graseieren, uitloopeieren, en weet-ik-veel-wat-voor-eieren, hier keurig opgestapeld liggen. Het enige wat ik graag zou willen, is enkel en alleen maar een vers ei! Als ik hierover nadenk kom ik tot de conclusie dat de beschikbare producten niet evenwichtig verdeeld zijn over alle continenten. Hierdoor is er op veel plaatsen een chronisch tekort aan heel veel levensmiddelen, producten, schoon drinkwater en voorzieningen in het algemeen.
 
Hier, in ons land, hebben we dagelijks te maken met toenemende files, wat mij niet bevreemdt met zoveel logistieke bewegingen. Er is sprake van een overbelasting van de infrastructuur. We betalen dus een forse prijs voor de werkgelegenheid! 

About the author

‘Normale Nederlander’ en auteur Piet van der Ploeg wordt zeker niet enthousiast van het gloednieuwe regeerakkoord van Rutte III. Daarom zijn initiatief tot het vormen van de Partij die Aanspoort tot Matiging. Piet van der Ploeg (1954) is opgegroeid in het Friese dorpje Oudwoude en nu woonachtig in de provincie Groningen. Hij vindt rechtvaardigheid belangrijk en is van mening dat we best wel kunnen minderen om de boel weer in balans te krijgen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een Partij die Aanspoort tot Matiging - Reduceren om betere maatschappelijke balansen te bewerkstelligen

Author:

Piet van der Ploeg

Category:

Society

Number of pages:

58

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

27-10-2017

ISBN:

978-94-022-4032-0 / 9789402240320

Price:

€ 15,49

Language

Dutch