Cover voorkant
Kathedraal van de ezels
Kathedraal van de ezels

Kathedraal van de ezels

Mariano Perez van Poecke

Category: Young Adult
  • (6)

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Tijdens een hockeytraining valt het tienermeisje Lana Perk in de wilde rivier bij haar woonplaats Torkel. In een flits verdwijnt zij van de aardbodem. Buiten het zicht van iedereen wordt zij gered. Ze komt terecht bij een verborgen volk op een onbewoond riviereiland. Alleen haar opa en een raadselachtige non weten ervan. Opa probeert in het geheim om Lana terug te laten keren. Maar dan verneemt hij wie Lana werkelijk is. Terwijl de hoofdrolspelers elkaar in een steeds sterkere wurggreep houden, vlucht Lana. Ze moet zien te overleven in de verlaten wouden van het riviereiland. Maar ze is niet alleen…

From the book

En in de verte, als een donker gebrom, het geluid van een tweetal helikopters, die boven de rivier zweefden. Hun zoeklichten hadden minutenlang de oever waar zij verstopt zat in een wit licht gehuld. Uiteindelijk waren zij stroomafwaarts gaan zoeken.
Ze zochten haar.
Ze keek naar de hemel en zag hoe de avond de zon steeds verder achter de horizon duwde. Aan de oranje hemel waren donkergrijze vegen te zien, als van een kunstschilder. De laatste gouden zonnestralen trokken lange schaduwen in de wouden van Tarantula.
Carolina draaide haar hoofd weer in de richting van het hoopje takken, mos en stro iets verder op, waar zij het doorweekte meisje onder had verstopt. Er lag daar iemand van haar leeftijd, schatte zij.
Ze had gezien hoe zij radeloos om zich heen sloeg tussen de witte koppen van het woest stromende water van de rivier.
Hoewel zij een groot risico nam, besloot Carolina naar de oever af te dalen en een overhangende tak met haar gewicht naar het wateroppervlak te duwen. Het meisje was onder de tak doorgeschoten en met haar rokje aan een flinke knoest blijven haken.
Ze was buiten kennis geweest. Blijkbaar was zij verderop in de rivier gevallen. Carolina had haar naar de kant weten te halen en op het dunne strookje met mos bedekte oever gelegd, waar zij haar had toegedekt.
Ze was erg nieuwsgierig naar het meisje uit de andere wereld. Hoe zou een stem klinken van driehonderd jaar verder in de tijd? Maar ze moest voorzichtig zijn en contact vermijden. Als het straks helemaal donker was kon zij haar naar een warmere plek vervoeren en laten ontwaken. Nu was het risico om gezien te worden nog te groot.
Je had haar niet mogen verstoppen.

About the author

Mariano Perez van Poecke (1970) woont met zijn vrouw en dochter in Landsmeer en schrijft al een groot deel van zijn leven verhalen. De schrijver zocht een realistisch avonturenverhaal voor zijn tienerdochter, maar vond niet wat hij zocht. Dus bedacht hij zelf een verhaal. Zo is Kathedraal van de ezels ontstaan. Een spannende vertelling, vol wendingen en kleurrijke personages. Tegelijk komen er grote thema’s aan bod, zoals moed en identiteit.

Reviews

2017-09-07 21:53:23 | By: Christel | Rating:
Wat een fantastisch mooi boek!!De schrijver heeft een prachtig beeldend verhaal geschreven waarin hij mij als lezer heeft meegenomen in verschillende werelden. Steeds opnieuw creëerde mijn fantasie fragmenten van bijzondere taferelen en gebruiken die keer op keer steeds weer een eigen karakter en schoonheid hadden. Ook de verbondenheid en de klem zijn steeds voelbaar en ik ben het hele verhaal betrokken gebleven bij Lana. Het boek sluit aan bij de jonge lezers van deze tijd maar is zeker ook een aanrader voor volwassenen. Door de emotionele thema’s ook heel herkenbaar en hierbij maakt het niet uit aan welke kant van De Wen ze afspelen. Het verrassende einde is me nog dagen bijgebleven. Ik heb het boek gelijk besteld bij boekscout om cadeau te geven op een verjaardag.

Tot slot,
Ik fantaseer over het vervolg maar ben vooral heel erg nieuwsgierig en in afwachting op het volgende boek van deze bijzonder getalenteerde schrijver.

2017-08-22 10:19:57 | By: Paul | Rating:
Ik heb het boek met heel veel genoegen gelezen.
Goed geschreven en van begin tot eind onderhoudend en spannend.
Het liefst lees je het in een keer uit!
Mogelijk een boek voor tieners maar zeker voor volwassenen

2017-06-23 17:49:48 | By: Alice Huisman | Rating:
Erg mooi boek om te lezen. In het begin vond ik het wel even wennen want alles wordt zeer gedetailleerd beschreven. Maar heb het boek in 2 dagen uitgelezen. Je wordt meegenomen door het bijzondere verhaal en je wilt weten hoe het afloopt.
Ik geef het boek door aan mijn tienerdochters. Mariano je kunt trots zijn op je 1e boek! Ik ben benieuwd naar de volgende!

2017-06-12 11:07:24 | By: Manja | Rating:
Tijdens het lezen maakte ik mij een voorstelling van een dorp met een klooster langs een rivier en aan de overkant van de rivier een leven zoals dat een paar honderd jaar geleden geleefd werd. Kan het beeld zo weer oproepen. Erg knap hoe je de rivier als een rode draad door de twee verschillende levens laat lopen. Het verhaal blijft boeien en heb het dan ook in twee dagen uitgelezen.

2017-06-09 16:55:12 | By: Lydia | Rating:
Nu het boek uit is, komt het terug als een film; beelden van een moedige meid, achtervolgingen, stille honden, immense grotten, ruige natuur en markante personages buitelen over elkaar heen.
Ook voor mij als 'not so Young Adult' was dit boek spannend, onderhoudend en het liet me op z'n tijd glimlachen. Ik zal voorlopig in elke baard een 'oogloos knaagdier' zien..
De dialogen zijn levendig, de plotwendingen talrijk, onvoorspelbaar en meeslepend. Goed en kwaad lopen prettig verwarrend door elkaar, er is geen happy end..het verhaal toont zich als het leven, in al z'n interessante aspecten.
En vroeger was niet alles beter, maar misschien wel de soep.. de geur van olipodrigo heb ik nog af en toe in m'n neus!

2017-06-07 17:11:05 | By: Ida | Rating:
Mooi boek, knap geschreven en niet alleen voor de jeugd. Had moeite het boek weg te leggen, moest eigenlijk in éeén keer uit.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Kathedraal van de ezels

Author:

Mariano Perez van Poecke

Category:

Young Adult

Number of pages:

198

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

19-05-2017

ISBN:

978-94-022-3618-7 / 9789402236187

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (6)